Top
2024, un an condimentat - OanaPustiu.com

Anul 2023, despre care am scris aici, ar fi făcut trecerea mai ușoară spre anul 2024 dacă, și numai dacă, ne-am fi îndreptat atenția spre munca interioară, spre interiorizare și am fi avut dorința, perseverența, răbdarea să lucrăm cu noi înșine. Dacă acest lucru lipsește să ne așteptăm să-i simțim din plin forța anului 2024 care se află sub cifră 8.

Există multe prognoze, la fel de multe vor mai apărea, important este să înțelegeți esențialul, să gândiți singuri, să reușiți să vă sintetizați informațiile fundamentale și să vă creionați concluziile astfel încât să aibă sens pentru voi. Să vă structurați informația care să fie ușor de asimilat pentru voi. Pentru că multe se pot scrie, multe se pot copia, multe se pot dezvolta sau înflori, dar puține pot deține acel strop de profunzime care atinge sufletul.

Anul 2024, un musafir. Suntem pregătiți să îl primim? Ne va deranja prezența lui? Ne va lua prin surprindere? Sau, din contră, îl vom aștepta cu brațele deschise pentru că vom cunoaște energia lui și vom ști cum să ne armonizăm cu el?

Aș sintetiza anul în felul următor, bineînțeles într-o notă comică, dar nu lipsită de adevăr:

Mâncăm ce ni se servește și plătim ceea ce consumăm, la aceeași masă! În funcție de starea pe care o împărtășim ospătarului, acesta ne servește. Dar el ne servește ce ne gătește bucătarul, și acesta simte energia interioară a noastră, a clientului. Dacă am acumulat în anii trecuți tensiune, stres, lucruri nespuse, emoții neexprimate, gânduri negre… acestea vor forma energia ce ne înconjoară. Vom primi ceea ce suntem și ceea ce emitem. Totuși, atenție la condimente, unele ar putea fi foarte iuți!

Și toate acestea pentru că nu am avut grijă să ne pregătim corespunzător pentru perioada ce va urma.

Înainte de a depăna cu și pentru voi câteva cunoștințe aș vrea să specific pentru o mai bună claritate că previziunile/prognozele numerologice sunt doar niște tendințe care pot fi modificate la nivel micro, dar și macro, dacă oamenii ar conștientiza mai multe și ar iniția transformări interioare. Nu sunt lucruri bătute în cuie, lucruri care nu se pot schimba, dar necesită cunoaștere și exercitarea voinței. Puterea omului, cel care într-adevăr a devenit om, este net superioară oricărui calcul. Cel din urmă te ajută doar să descoperi anumite influențe ce te pot susține pe drumul tău spre desăvârșire.

Să continuăm…

 

2024, UN AN CONDIMENTAT

Anul 2024 nu este un an bun sau rău, el doar aduce câteva tendințe. Ne influențează prin intermediul energiilor pe care le poartă. Și cum noi suntem energie, și energia vibrează la o anumită frecvență, ne influențează tocmai modul în care noi am gândit, am simțit, am trăit, am acționat și ne-am comportat. Pe scurt, vine să ne oglindească exact ceea ce am livrat noi anii trecuți. De la ceea ce am exprimat, comunicat, acționat, până la modul în care ne-am comportat, am trăit, am gândit.

Contează ce facem noi cu energia furnizată de acest an, cum o folosim, ce trezește în noi, la ce anume ne predispune. Energia anului 2024 este o simplă energie, nu poate fi mai bună sau mai rea. Dar noi, sub influența ei, putem deveni mai buni sau mai răi, mai prezenți sau mai absenți, mai fericiți sau mai nefericiți. Energia este nepolarizată, modelându-se în funcție de ceea ce găsește în interiorul tău. Se armonizează pe frecvențele interioare ale fiecărei ființe umane.

Un an care îi va lua pe mulți pe nepregătite. Puțini vor ști să onoreze energia și ritmul lui, să o accepte și să se modeleze în funcție de ceea ce aduce aceasta mediului său exterior. Și aceștia vor fi cei care vor participa la re(crearea) unei lumi într-un sistem diferit de conducere și valorizare.

 

Anul 2024 este compus din 20 si 24 (prima combinație de cifre este constantă pe perioade lungi de timp și a doua este variabilă). Perioadele lungi de timp sub vibrația anumitor cifre devin familiare, vibrația lor fiind mai ușor de asimilat și integrat.

Crucea anului este formată din constanta 20 întâlnită pe verticală și variabila 24 pe orizontală. Numărul 20 este 2 în formă absolută, se referă la perioada în care se pune accent pe asocieri, cooperările de orice fel și în care se penalizează orice formă de individualism. 0 poate fi asemeni unui portal ce face ca totul și nimic să se întâlnească în același timp, un necunoscut cu un potențial nemanifestat încă. În schimb, 24 și forma lui simplificată 6 îndeamnă spre responsabilitate, susținere, pragmatism și angajament. Lucrurile tratate cu neglijență, abordările idealiste și lipsite de structură vor fi penalizate, la fel și agățarea de trecut, de vechi – concepte, viziuni, stări, atitudini, comportamente, acțiuni, lucruri, oameni, situații, contexte etc. – care împiedică procesul (re)echilibrării.

Anul 2024 (2+0+2+4=8) este marcat așadar de cifra 8, dar și de cifra 6, care provine din suma ultimelor două cifre ale anului. Avem o cifră universală 8 și o cifră variabilă 6 (24 adică 2+4=6). Cifra variabilă vine în completare cu alte tipuri de informații și energii care, de asemenea, pot căpăta o mare influență în tabloul anului.

La modul general, anul 2024 își va arăta puterea și umbra (în funcție de ceea ce găsește la nivelul subconștientului individual și colectiv) prin ceea ce noi numim conflicte, izbucniri, drame, diferite cataclisme la nivel global, lupte pentru putere. Un an al puterii, banilor, succesului, carierei, îndeplinirii scopurilor. Răfuieli sau influențe asupra puterii se vor simți în toate domeniile, de la nivel familial, la nivel statal. Planul familial și personal va fi umbrit de gustul puterii. Conflicte, încercări, exercitarea puterii (unele puteri vor cădea, altele se vor ridica), pierderi, falimente, divorțuri… Vor fi tendințe în raport cu lumea. Tu cu lumea și ea cu tine, tu cu ceilalți și ei cu tine.

Știi să-ți arăți talentul, vocația, valoarea lumii, ea te va recompensa, vei deveni prosper și glorios. Te poți căsători din iubire, afacerea să meargă de minune, să simți un mare progres din punct de vedere profesional, să manifești și să materializezi, dar când tu ai clădit pe spatele celorlalți, să te aștepți să fii destabilizat de energia anului, căsnicia se poate destrăma și afacerile pot falimenta. Sau poți fi atras de cei puternici în lupta pentru putere, în diferite conflicte sau răfuieli, poți fi ușor manipulat sau impresionat. An tulburător sau sclipitor în care se vor pune bazele diferitelor alianțe pentru putere.

Se pregătește timpul plății sau al ascensiunii. La o scurtă retrospectivă vom putea ști cum va arăta anul pentru noi după atitudinea noastră din trecut față de noi înșine sau față de ceilalți, față de lume sau mediu, față de creație, față de cer sau de pământ, față de tot ce ne înconjoară, vizibil sau invizibil.

 

LA CE NE INVITĂ ANUL?

Observăm că 2024 este alcătuit din cifre feminine 2. 4. 6. 8

La fel cum ființa umană este un amestec de trăsături unice de personalitate care îi permite să amprenteze lumea în moduri unice, la fel și anul este un amestec de energii care vibrează la anumite frecvențe. Acestea pot fi susținute sau nu de frecvențele celorlalte cifre întâlnite în codificarea datei personale de naștere, de cifra destinului, cifra interioară, de cifra personalității, a anului personal sau de multe alte combinații care compun harta numerologică personală. Întotdeauna există o corelație între anul universal și anul personal al fiecărei persoane. Energiile lor se pot susține dacă știi cum să operezi noile actualizări în ecuația propriei vieți.

 

Citeşte și: Descifrarea relațiilor umane

 

Cifra 8 este dublul cifrei 4 și cubul cifrei 2. Dacă cifra 2 este o energie creatoare, prin intermediul căreia se materializează lucruri, realizăm oare puterea cifrei 8? Spre deosebire de cifra 2, cifra 8 se mai poate manifesta ca un judecător care cere justețe, onestitate, dreptate în orice manifestare, care pune accent pe moderație și pe o măsură justă în orice întreprindem.

Anul își exprimă forța prin intermediul energiei feminine, o energie pasivă. Omul se întâlnește prima dată cu această energie prin intermediul mamei, a emoției, comunicării și relaționării corespunzătoare, a răbdării și sensibilității. Și continuă interacțiunea prin conectarea cu sine sau cu ceilalți, cu mediul înconjurător, cu creația sau, din contră, cu lipsa de comunicare cu sine și cu tot ce există în exteriorul său prin lipsa de receptivitate și încredere. Este un an în care sintagma – merge și așa – nu mai funcționează.

 

Cifra 2 te invită să relaționezi, să cooperezi, să creezi parteneriate și colaborări stabile, să fii responsabil, să ai diplomație și autocontrol, să fii răbdător, receptiv și sensibil. Orice neîncredere, îndoială, lene, indecizie va schimba polaritatea.

Cifra 4 te invită la organizare, muncă, responsabilitate, pragmatism, loialitate, disciplină, siguranță, consecvență, stabilitate. Este timpul să îți sufleci mânecile și să te apuci de treabă. Să construiești bazele necesare următoarei etape, să devii mai responsabil. Să avansezi într-un mod mai degrabă conservator, decât progresiv. În același timp, te atenționează asupra laturii dogmatice, inflexibilității sau corectitudinii exagerate care nu lasă să intre noi perspective, care limitează și poate deveni plictisitoare în relațiile interumane.

Cifra 6 te invită la compasiune, empatie, susținere, armonie, dragoste, devotament. Dar te atenționează și cu privire la pasivitate, abuz, neglijență, idealism.

Cifra 8 te invită la muncă, reușită, (re)echilibrare, ambiție, forță, asumare, hotărâre, abundență, schimbare, restructurare, bani, responsabilitate, datorie. Dar grijă și la superficialitate, abuz de putere, dominație, control, lăcomie, izolare, repetitivitate, regulamente, condiționare.

 

Atenționările nu reprezintă decât breșele prin care energia anului se manifestă dur, drept și poate greu de stăpânit. Se pot manifesta exact pe vulnerabilitățile fiecăruia, pe aspectele și ariile nelucrate din viață. Suntem testați acolo unde nu stăm tocmai bine. Tendințele negative ale unei cifre pot fi foarte mult atenuate sau contracarate, datorită transformării de sine.

Anul 2024, fiind reprezentat ca an al banilor și al puterii, realizările materiale și acumulările de capital se remarcă. Puterea lumii sociale iese în evidență, unde se recomandă să se acorde atenție la dobândirea unei anumite puteri și la exercitarea acesteia. Atenție în orice luptă de putere sau forță pentru că nu e în avantajul tău să te lupți cu oameni mai puternici decât tine, fie ei puternici material, sentimental, relațional, spiritual. De exercitat numai acele puteri asupra cărora deții controlul. Și dacă nu-ți cunoști puterea este timpul să o descoperi și să o manifești numaidecât.

 

CUM AR ARĂTA UN AN 2024

Dacă ar fi o floare ar fi una carnivoră, dacă ar fi un animal, ar fi un dragon, dacă ar fi o culoare ar fi culoarea lavei unui vulcan cu irizații indigo, dacă ar fi o formă de relief ar fi un munte vulcanic, dacă ar fi un element ar fi focul.

 

Dacă ar fi titlul unui afiș publicitar ar suna cam așa:

2024, strângi recoltele sau plătești datoriile

sau

2024, puterea, banii și faima sunt ale tale

sau

2024, poți ajunge sus sau poți cădea destul de spectaculos.

 

Dacă ești un om al extremelor, dacă există înlăuntrul tău tendințe precum dorința de a domina, subjuga, de a controla, vei simți zguduirea lui. Pentru că este un an care-și cere tributul. Un an al schimbările drastice, ce poate fi foarte stresant pentru tine, dacă nu ești obișnuit să faci față situațiilor stresante și dacă nu ești înarmat cu virtuți care să anihileze tensiunile provocate.  Iresponsabilitatea, inconsecvența, nepăsarea, necumpătarea din anii trecuți vor fi plătiți acum, fără drept de replică. Și plățile vor continua și anul următor, până când se vor echilibra lucrurile.

2024 este un an de (re)echilibrare, în care va fi necesară acceptarea în vederea restabilirii dreptății și adevărului, a proceselor productive ale vieții.

Dacă privim omul ca un sistem și anul întocmai, observăm:

Ce va fi – Lupta pentru putere. Rodul faptelor tale. Ascensiune sau cădere.

Ce vei putea face – Alegeri care vor duce la conlucrare. Spune nu diviziunii și dezbinării. Acceptă și înțelege. Fii responsabil și hotărât.

Plătești pentru faptul că – Ai fost pasiv, lipsit de acțiune. Ai știut, dar nu ai spus. Ai vorbit mai mult decât trebuia. Ai avut prea mult tupeu. Ai văzut, dar nu ai spus. Ai fost leneș și superficial. Ai fost în control și inflexibil.

 

Percepția mea despre anul 2024 este aceea că materialitatea începe să se clatine tocmai pentru că latura spirituală nu este implicată în viețile noastre. Suntem pe sfârșit de ciclu, și noi prea multe nu am realizat din perspectiva cunoașterii de sine, a cunoașterii mecanismelor interioare ale omului și a cunoașterii mecanismului în care lumea funcționează. Și „roadele” vor începe să se vadă.

 

Cifra 8 este o cifra a responsabilității, a datoriei, a sacrificiului. Ce ai de gând să sacrifici? Dacă nu sacrifici voluntar (nevoia de a avea dreptate, competitivitatea, lăcomia, invidia, gelozia ș.a), să te aștepți ca viața să își ceară rasplata pentru timpul irosit de-a lungul anilor trecuți. Cele două cercuri ale cifrei pot conlucra împreună sau, din contră, pot fi în opoziție, în izolare una față de alta. O separare la nivel de planuri – mental, emoțional, fizic. Se poate simți o departajare a comunităților, a grupurilor de oameni treziți și adormiți. O separare a lumilor, a generațiilor, a trecutului și viitorului – unde poziția omului este la mijloc.

Fiind guvernat de Saturn, 8 este legat de misterioasele și capricioasele căi ale destinului, căi care se împletesc printre cele două cercuri care îl reprezintă pe 8. Poate fi un an al extremelor, pendulând între cer și pământ. Omul poate fi, în același timp cu picioarele pe pământ și/sau cu capul în nori.

Este un an în care se remarcă deviza – totul sau nimic – și nu este anul jumătăților de măsură. Ori plătești, ori petreci! Energia lui nu stă prea mult la discuții:  stai să vezi, că nu am avut timp, bani, oameni care să mă ajute, nu a fost contextul potrivit… Nu îl poți păcăli ușor!

 

2023 – 2024 – 2025

Dacă în anul 2023 a fost vorba despre tine, despre ce știi și ce dobândești tu interior, anul analizei și al înțelegerii, anul gândirii intensive, al revizuirii tuturor evenimentelor, atât în viața personală, cât și în relație cu mediul apropiat… un an în care ți-a fost verificată filosofia de viață, relația ta cu tine și cu universul, reactualizarea viziunii drepte asupra vieții, an de conexiune spirituală și adâncire în sine, an în care situațiile conflcituale individuale sau colective au apărut din cauze spirituale…

Anul 2024 vine cu responsabilitate, cu cădere sau ascensiune, cu întrebări adresate sieși – Ce am realizat material? Cine este lumea mea? Spre ce mă îndrept? Un an în care strângi roadele sau plătești datoriile restante ale vieții. Un an bun de valorificat tot ce s-a întâmplat în ultimii șapte ani – ani în care am fost invitați să lăsăm în urmă tendințele nesănătoase ale unui ego rapace. Un an care îți va cere să arați ce fel de putere ai dobândit în anii anteriori. Anul în care îți va fi testată relația cu lumea socială, cu banii și puterea. Munca personală depusă a fost necesară pentru a ști cum să ne folosim înțelept puterea și în plan material, ca apoi să știm cum să o dăruim și celorlalți și să ne pregărim apoi de un nou ciclu. Este un drept câștigat cu efort, un loc câștigat la masa jucătorilor. Ai trecut de la a fi o jucărie, la a fi un jucător care își aparține, care a intrat deja în posesia propriei puteri, care are toate motivele să vorbească și să fie auzit, care arată celorlalți că și-a câștigat locul prin muncă și efort. Viața ta nu este un joc, dar este pusă în joc – când vei ști să faci diferența dintre ele vei învinge.

Un an în care îți poți îmbrățișa puterea și-ți poți prelua controlul asupra propriei vieți, te poți bucura de abundență, atât timp cât îți amintești că aceasta este doar un efect al eforturilor tale, este doar un mijloc și nu scopul final al devenirii tale. Toate acestea te pregătesc pentru examenele anului 2025. Îți șlefuiește intuiția și compasiunea, spiritul de dăruire care sunt calitățile anului următor.

Anul 2025 se anunță un an direct și curajos, un an în care se face bilanțul, un an de reflecție, de transformare. Întrebarea este în ce te transformi? Pentru că este un an de finalizare, de acumulare de cunoștințe pentru un nou ciclu. An de examene pregătitoare pentru o nouă fază a vieții, o nouă versiune a ta, mult diferită și evoluată. Problemele care apar în anul 9 apar din cauza faptului că nu te transformi, nu dai drumul, nu renunți la ceva vechi pentru a face loc noului.

De fapt, anul 2024 este primul an (din cei trei – 8, 9, 1) care ne îndeamnă să lăsăm în urmă vechiul. Urmat de anul 2025 care este anul 9, sfârșit de ciclu care a demarat în anul 2017, și de anul 2026 care este un an 1, început de ciclu. Este timpul să valorificăm tot ce s-a întâmplat în ultimii șapte ani, pentru că ne va folosi în următorul ciclu. Astfel, lumea se pregătește să intre cu haine noi în noul ciclu. Hainele vechi și ponosite nu sunt primite, nu se potrivesc cu noile actualizări ale sistemului. Un an care are puterea de a te ridica la cer sau de a te coborî în adâncurile pământului. O energie sub a cărei influență poți acumula puteri și averi, de orice fel ar fi ele, sau le poți pierde ușor. Anul este în dependență de cum ești tu.

Anii 90 au reprezentat un sfârșit de ciclu. Anul 2007 la fel, 2025 va fi asemenea. Etapa de curățare și trezire continuă. Orice nu a fost construit temeinic și stabil va fi zdruncinat din temelie. Întâlnirea cu voi înșivă este esențială.

 

ȘI MAI DEPARTE…

Civilizația a avut de nenumărate ori posibilitatea de a renaște. Va veni vremea când o va lua de la capăt. Dar, mai întâi, trebuie să destructureze orice-i stă împotriva schimbării. Vor veni ani hotărâtori care vor avea puterea de a schimba lucrurile, dacă nu de voie, de nevoie. Ani în care se va pune accent mai mult pe conținut decât pe formă.

Va veni vremea când puterea banului nu va mai avea o așa mare importanță, când anti-virtuțile nu vor avea rang înalt, când studiile spirituale nu vor fi disprețuite, când diplomele și cunoștințele lipsite de conținut vor dispărea ca frunza-n vânt, la fel cum teoriile și sistemele care vor sta împotriva noului vor dispărea.

Va veni vremea când lumea se va lepăda de tot ce este inutil și neproductiv, de orice-i stă în care, chiar de omul care nu va fi trebuincios, care nu va fi rodnic, strașnic și temeinic în gândire, simțire și faptă. Omul care nu se va cunoaște pe sine, care nu va cunoaște mecanismele acestei lumi, cine și cum o conduce, va fi, de asemenea, eliminat din mecanismul vieții. Și se va pregăti de nevoie cu haine noi pentru o lume pe care el nu a acceptat-o de voie.

Va veni vremea apelor tulburi atât înlăuntru, cât și în afară. Să fim cu toții pregătiți să facem trecerea mai ușoară spre lumea nouă, clădită pe principii și valori. Munca interioară a fiecăruia reușește să mai diminueze puterea întunericului. Destinația este cunoscută, dar călătoria omului poate fi surprinzătoare chiar și pentru acesta.

Va veni vremea, dar nu prea devreme, nici prea târziu, ci chiar atunci când se împlinesc toate condițiile necesare și suficiente.

Dar acum este vremea să observăm și să acționăm, să ne implicăm, să ne aliem, să ne recăpătăm puterea, să demonstrăm că suntem uniți, dar și folositori planetei, să fim curajoși și îndrăzneți, să fim hotărâți. Să fim responsabili pentru orice gând, trăire și acțiune, pentru orice fel de comportament.

 

CIFRA 8 SE REGĂSEȘTE ÎN CODIFICAREA TA?

Dacă cifra 8 se mai regăsește și în numele tău sau în cifra destinului despre care am scris aici, sau chiar în orice altă combinație numerologică din codificarea datei tale de naștere, aceste caracteristici pot fi mai intense. Cu cat ai mai mulți de 8 cu atât energia acestei cifre așteaptă mai multe de la tine, pune presiune pe tine pentru a face lucrurile să meargă, pentru a reuși să îți exerciți puterea într-un anumit domeniu, pentru a te realiza și a începe să manifești în planul material.

Lipsa de responsabilitate sau simțul datoriei te va costa. La fel cum te va costa și dacă nu cunoști modalitățile prin care poți renaște, dacă nu știi să scapi de multiplele limitări, dacă nu te angajezi cu seriozitate în atingerea scopurilor și nu planifici sau nu te disciplinezi pe drumul spre reușită, nu folosești cu înțelepciune cunoștințele dobândite în anii anteriori și dacă nu ai învățat deja cum să faci față provocărilor.

Și aceste tendințe se vor simți mai mult sau mai puțin, vor exercita o forță mai mare sau mai mică în funcție de acumularea cifrei 8 în codificarea personală. Spre exemplu, frecvența apariției cifrei 8 la o persoană poate fi întânită ca o cifră socială, o cifră a zilei de naștere, sau a lunii – o persoană născută în luna august (se face simțită influența și asupra celor care s-au născut pe sfârșit de iulie și început de septembrie) sau cu o cifră a destinului 8 sau născută în zodia scorpion, fiind a 8-a zodie sau poate ascendent în scorpion, sau în zodiile guvernate de Saturn, Capricorn sau Vărsător ș.a.

 

Bine, bine dar ce beneficii am eu? Ascult sau citesc o previziune generală a anului, dar eu cui rămân? Te poți întreba.

Puterea cifrei 8 ar putea fi oriunde în harta ta numerologică, fie că este cifra destinului, cifra zilei de naștere, a lunii sau chiar cifra numelui. Poate fi regăsită în multiple combinații care fac ca tu să simți influențe specifice ale energiei ei.

În funcție de prezența sau absența acestei cifre în codificarea ta putem aprofunda personalizat subiectul. Ești sau nu în armonie cu anul? Ce anume cere anul și ce poți tu să oferi, astfel încât să nu-i simți atât de puternic loviturile? Ce îți aduce anul? Sunt întrebări la care putem afla împreună.

Printr-o analiză numerologică (previzională) pe care o poți comanda de aici poți descoperi răspunsuri la întrebări personalizate cu privire la impactul anului în viața ta.

Dacă vrei doar să afli modalitatea de calcul al anului personal, fără alte detalii suplimentare poți accesa linkul acesta.

 

Să auzim de bine,

 

Foto: unsplash

Citește și alte articole despre lumea numerelor aici.

Dacă vrei o analiză numerologică personalizată, găsești detalii mai jos.

posteaza un comentariu