Top
Schita Anului 2023 - OanaPustiu.com

Anul 2023 și ciclul planetar

Fiecare l-am așteptat, așa cum așteptăm fiecare an în parte, cu speranța ca va fi unul mai bun, mai blând, mai prosper.

În universul din care facem parte nu pot exista decât nouă planete care se rotesc în jurul soarelui și care formează un ciclu constant al nașterii, al expansiunii, al atingerii limitelor de viteză, al exploziei, dezintegrării, și al reasimilării de către soare pentru a continua cu o nouă etapă, o nouă naștere, ne spun vechile scrieri și tăblițe descoperite în Asia.

Conform Wikipedia aflăm că sistemul nostru solar cuprinde 8 planete, a noua planetă fiind considerată o planetă pitică deoarece masa sa este relativ mică față de celelalte planete propriu-zise din Sistemul Solar. Pluto se spune că este o ipotetică planetă gigantă cu o masă de aproximativ 10 ori mai mare ca cea a Pământului, aflată la marginea Sistemului Solar. Se pare că ea și-a pierdut statutul de planetă, fiind acum considerată o planetă pitică. No ce să mai spunem… se pare că specialiștii noștri i-au revocat subit dreptul de a mai fi o planetă. Dar trecând peste…

Vedem cum totul este interconectat prin faptul că noi socotim timpul în cicluri de 9 ani și se pare că nu este deloc întâmplător acest lucru. Anii parcurg același ciclu de nouă. Și dacă ultimul ciclu universal de 9 ani a început în anul 2017, el continuă, iar anul 2023 este anul universal 7.

Dar știm că în fiecare ciclu mai există subcicluri sau alte cicluri. Drept urmare, anul 2023 este și un an 5. Și prin prisma cifrei 5 aș vrea să schițez astăzi câteva idei. Iar dacă vrei să aprofundezi și să îți calculezi anul personal și anul ciclului personal găsești aici un articol pe care l-am scris pentru Unica.ro despre anul 2019. L-am recitit astăzi și mi-a plăcut, după atâția ani nu aș schimba nimic la el, ba mai mult, la cât este de simplu, clar și consistent cred că se poate readapta foarte bine la fiecare an în parte. Dacă pe vremea aceea răspunsurile mele erau cuprinse de logică și realism acum aș vrea să le aduc un pic mai multă viață.

 

Scurt simbolism al cifrei 5

Cifra 5 este un simbol al omului, al echilibrului și armoniei, al dragostei, vieții și naturii, având numeroase semnificații în religiile lumii.

Cifra 5 (2+3=5) este corelată cu omul, în general, având caracterul instabil al dualității (2), în pofida divinității sale (3). Omul are 5 degete la mâini și la picioare, precum și 5 simțuri.

Regăsim celebra operă a omului vitruvian a lui Leonardo DaVinci care ar putea reprezenta perfecțiunea umană, a omului cu brațele și picioarele întinse ce formează, împreună cu capul său un pentagon, capul dominând cele patru membre așa cum spiritul guvernează existența.

În Biblie se regăsește de multe ori cifra 5. Poate cea mai cunoscută este parabola lui Iisus în care apar câte cinci fecioare: „… Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare care şi-au luat candelele şi au ieşit în întâmpinarea mirelui. Cinci din ele erau nechibzuite, şi cinci, înţelepte.” (Matei 25:1)

Întâlnim 5 virtuți fundamentale: înțelepciunea, dragostea, adevărul, bunătatea și dreptatea.

Buddha Gautama a dat 5 porunci: să nu ucizi, să nu furi, să nu fii necuvincios, să nu minți, să nu te înfrupți din băuturi îmbătătoare. Buddhismul distinge și cinci rele: ignoranța, mânia, dorința, reaua voință și invidia.

În tradiția chinezească, există 5 elemente esențiale: apa, aerul, lemnul, metalul și pământul. Calendarul chinezesc este format din cinci cicluri a câte 12 ani.

În tarot, cartea 5 este corespunzătoare Papei și simbolizează pacea și armonia.

Pământul are cinci oceane (Atlantic, Indian, Arctic, Pacific și Antartic) și 5 regiuni geografice principale (Europa, Asia, America, Africa, Oceania).

 

Anul 2023

Anul 2023 nu este un an bun sau rău, ci el aduce doar influențe, tendințe. Vine cu energii. Și știm că fiecare energie vibrează la o anumită frecvență. Important nu este atât de mult tipul de energie cât ceea ce facem noi cu ea, cum o folosim, ceea ce ea trezește în noi, la ce anume ne predispune. Energia anului 2023 este o simplă energie, nu poate fi mai bună sau mai rea. Dar noi, sub influența ei putem deveni mai vii, mai prezenți, sau mai absenți, mai plăcuți sau mai neplăcuți, mai buni sau mai răi, mai fericiți sau mai nefericiți. Energia nu este bună sau rea, ea este nepolarizată, modelându-se în funcție de ceea ce găsește în interiorul tău.

Anul este ca musafirul pe care îl așteptăm sau care ne ia pe nepregătite. Pregătirea noastră îl va primi cu drag și va ști să-l onoreze, în schimb lipsa de pregătire, nu va crea decât deziluzii.

Anul 2023 este compus din 20 si 23 (prima combinație de cifre este constantă pe perioade lungi de timp și a doua este variabilă). Perioadele lungi de timp sub vibrația anumitor cifre devin familiare, vibrația fiind mai ușor de asimilat și integrat.

Anul 2023 (2+0+2+3=7) este marcat așadar de cifra 7, dar și de cifra 5, care provine din suma ultimelor două cifre ale anului. Avem o cifră universală 7 și o cifră variabilă 5 (23 adică 2+3=5). Cifra variabilă vine în completare cu alte tipuri de informații și energii și ar putea fi chiar pseudonimul anului 2023, care de multe ori capătă o mai mare influență chiar decât cifra anului universal.

 

Cifra 7 are legătură cu o expansiune la nivel spiritual, dar și științific, pentru că ambele au dorința de a găsi răspunsuri la marile întrebări legate de lume și de viață. În schimb te poate lăsa cu mai multe întrebări decât răspunsuri și asta ar trebui să îți dea de bănuit și să îți ascute mai mult atenția. Hrănește nevoia de introspecție, de relaxare, meditație. Este o energie care te invită să te dedici studiului, lecturii sau pasiunilor legate de arta sau cercetare. O energie misterioasă, ce te susține în munca interioară, ce te inițiază în secrete demult uitate, ce-ți stârnește interesul pentru religie și filozofie, pentru adevăr. Dar energia asta se poate transforma și în perfecționism, cinism, dogmatism, reticență și sarcasm.

 

Cifra 2 te invită să relaționezi, să cooperezi, să creezi parteneriate sănătoase, colaborări, să fii responsabil, să gândești înainte de a acționa, să ai diplomație și autocontrol, să fii răbdător, receptiv și sensibil. Dar partea neplăcută este evidențiată prin lipsa de încredere, lene, indecizie.

 

Cifra 3 te invită la experimentarea vieții, te invită să guști din plin viața sub toate formele ei, să te bucuri de ea. Este o energie plăcută, dinamică, jovială, sclipitoare, optimistă, expansivă, plină de farmec și de vitalitate, o energie a creației, a exprimării de sine, verbale sau sociale. O energie care îndeamnă la creativitate, socializare, la exprimare, la asimilarea de informații, la explorare, la folosirea curiozității, a minții și senzațiilor. O energie a manifestării, analizei, autocunoașterii, a curajului și gândirii creative.

Dar există și o parte opusă a ei care se manifestă sub forma de blocaje la nivelul comunicării, prin lipsa de creativitate, apariția îndoielilor, izolare în loc de exteriorizare, lipsa socializării, apatie, pesimism, devitalizare, critică, aroganță.

 

Anul 5 este unul care aduce diverse schimbări. Și o mare dorință de a cunoaște lucruri noi, de a-ți asuma riscuri, de a lega prietenii. Un an al libertății și al călătoriilor, un an în care te adaptezi mai ușor aventurii, iar intuția pare să funcționeze mai bine.

Un an cu o energie motivantă, încrezătoare, curioasă, experiențială, dornică de nou, entuziasm, aventură. Un an carismatic aș spune, sociabil și doritor de distracții. Un an care aduce multă energie doar ca omul să fie pregătit să o și gestioneze corespunzător. Nevoia de o varietate de experiențe, de ieșirea din monotonie, de a te simți viu poate deveni intensă.

Dar provocările anului se pot observa sub formă de instabilate, incertitudine, rigurozitate, iresponsabilitate, delăsare, rutină, dorință copleșitoare de schimbare.

 

Dacă cifrele ar fi oameni

Ar fi o combinație de mai multe cifre, nicidecum nu s-ar defini printr-o singură cifră.

Dacă cifra 5 ar fi o persoană, ea ar avea deja incluse caracteristici din primele 4 cifre, dar le-ar aduce la un cu totul alt nivel.

Ea ar fi iubitoare de libertate și independență. Și-ar exprima creativitatea cifrei 3 și conexiunile cifrei 2. Și-ar dobândi libertatea, și-ar crea relații sănătoase, s-ar bucura de viață și nu ar uita să strălucească și să fie originală. Ar fi într-o continuă mișcare, s-ar bucura de fiecare schimbare, doar că ar avea nevoie să învețe mai mult să își canalizeze energia și să se disciplineze pentru că dorința copleșitoare de schimbare i-ar intensifica instabilitatea.

Ar ieși în lume să experimenteze, să simtă că trăiește și că simțurile îi sunt trezite, decât să își facă planuri și să-și stabilească obiective. Uneori s-ar lăsa dusă de val, pentru că este în căutarea unei energii proaspete în schimbul celei stagnante. Ar da zona de confort și ar alege aventura.

Ar căuta răspunsuri la întrebări, ar iubi călătoriile și locurile noi și captivante. O aventurieră în plan psihic, fizic sau emoțional. O exploratoare și o deschizătoare de drumuri. Uneori mult prea deschisă la experiențe noi, ceea ce i-ar dăuna. Impulsivă și irascibilă dacă lucrurile nu i-ar ieși așa cum se așteaptă. Și aici i-ar fi de folos autodisciplina, și faptul de a învăța să gândească înainte de a acționa.

Cu o mare capacitatea de comunicare și de a-i motiva și îndruma pe ceilalți, dornică să comunice cu oameni interesanți. Talentată în mai multe domenii, dar cu riscul să își irosească talentele fără un scop. Preferă să procedeze greșit, dar independent, decât corect, dar după sfatul altora. O fire veselă care-i poate evita pe cei mult prea serioși sau pretențioși. O căutătoare a activităților intelectuale, care îi solicită mereu gândirea și creativitatea.

Urăște plictiseala. Este într-o continuă mișcare, îi place să trăiască intens, într-o perpetuă aventură, dar acest lucru o poate conduce la riscul de a deveni delăsătoare și nepăsătoare cu cei din jur. Și astfel să devină neserioasă în relații, urmărindu-și numai propriile interese. O personalitate puternică pe care va trebui să învețe să o dezvolte armonios.

Curiozitatea și setea de nou combinată cu senzualitatea scăpată de sub control îi pot provoca multe decepții, chiar dacă pe moment poate va crede că doar gustă din plăcerile vieții. Poate cădea ușor în desfrâu din cauza pasiunii debordante și a experimentării plăcerilor vieții prin intermediul celor cinci simțuri. Caută să-și îndeplinească nevoia de o varietate de experiențe interesante pentru a se simți împlinită.

Poate avea întâlniri surprinzătoare, dar din cauza nevoii prea mari de libertate, a nevoii de a experimenta, nu e sigur că se va lega ceva de durată. Distracția, ieșirile dese cu prietenii, călătoriile și schimbările frecvențe din viața ei îi vor putea sta împotriva unei relații de lungă durată.

 

Când cifra 5 se mai regăsește în codificarea ta

Dacă cifra 5 se mai regăsește și în numele tău sau în cifra destinului despre care am scris aici, sau chiar în orice altă combinație numerologică din codificarea datei tale de naștere, aceste caracteristici pot fi mai intense. Cu cat ai mai mulți de 5 cu atât poți să te bucuri mai mult de viață, dar să te aștepți ca și tentațiile să fie pe măsură.

Și ca să îți dau un exemplu, să luăm o persoană cu o cifră socială 5, născută în luna mai, luna a 5-a (se face simțită influența și asupra celor care s-au născut pe sfârșit de aprilie și început de iunie) sau în zodia leu sau poate ascendent în leu care este a 5-a zodie… Dacă viața respectivei persoane este lipsită de călătorii (fie ele exterioare sau interioare, la nivelul lumii psihice sau emoționale), de bucurie, de curiozitate, de noutate, de schimbare, de nițică adrenalină, de noutate și entuziasm, ea simte că nu mai trăiește, nu se mai simte vie pe dinlăuntru. Dar și dorința asta de schimbare și de nou, dacă nu este stăpânită o poate duce în zona instabilității și a iresponsabilității.

 

Când anul 2023 este un 5

Este un an extrem de descurcareț și încrezător care aduce o energie care te ajută să găsești soluții la probleme. Știm că 5, când este înmulțit cu el însuși sau cu alte cifre impare, revine periodic la sine. Face un tur și revine la el. Se întâlnește o tendință de a reveni ușor și de a face față provocărilor, de a se adapta rapid la schimbări.

Un an cu umor, poate fi chiar sarcastic pe alocuri, dar asta depinde de modul cum folosești enegia lui și dacă există în tine o tendință al extremelor.

Un an inteligent în care dragostea de libertate, schimbare, independență, distracție, diversitate, mobilitate, ingeniozitate, curiozitate, versatilitate, raționalitate, adaptare, progres, comunicare, energie, variabilitate, dorință de diversitate, dragoste pentru aventură, călătorii și inovație, senzualitate, își caută manifestarea în multe domenii. Nu este un an în care se regăsesc noțiuni ca – nu pot sau imposibil.

Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ai grijă mare la dorința continuă de schimbare, fie ea în plan fizic, mental, emoțional sau spiritual, profesional și relațional, la libertarea necontrolată care poate duce la la instabilitate și indiferență, la stricarea relațiilor familiale, colegiale, parteneriatelor sau diverselor colaborări. Prin urmare, poți fi extrem de distrat anul acesta, poți cădea pradă ușor tentațiilor de orice fel.

Iar dacă ești genul de persoană căreia nu-i plac schimbările, această fază ar putea fi foarte stresantă pentru tine.  Lipsa de încredere, iresponsabilitatea, inconsecvența, nepăsarea, pasiunea, capriciile, promiscuitatea, nervozitatea, criticile, necumpătarea își pot arăta fața.

 

2023 este un an pentru tine să-ți întinzi aripile și să zbori!

Asta este dorința mea pentru tine,

Să auzim de bine,

 

Foto: Pinterest

Citește și alte articole despre lumea numerelor aici.

Dacă vrei o analiză numerologică personalizată, găsești detalii mai jos.

Comments:

posteaza un comentariu