Top
Tea With Me -OanaPustiu.com

RĂSĂRIT DE SOARE ÎNTR-O CEAȘCĂ DE CEAI

Uneori mi-e așa dor de cuvinte iubitoare, bune și blânde, de sentimente dulci, de gesturi pline de binecuvântări și îmbrățisări, de fapte lăsate ca daruri ființei…mi-e dor de mine și de fiecare din voi, ca parte a Întregului. Un dor de noi mă cuprinde adesea…

Și cum am lăsat o promisiune cu ceva timp în urmă că voi avea grijă de existență, cred că a venit timpul să o și împlinesc, și să lansez invitația la un

#TeaWithMe, o serie de discuții online despre viață sub toate formele ei, despre bucuria de a iubi, frumusețea de a trăi și arta de a fi.

O discuție la o ceașcă de ceai, unde să povestim despre frumos, despre bine și drag sufletului nostru, despre lucruri simple și faine. Să povestim despre o mulțime de lucruri.

Și vom vedea cum setea noastră de ceai se va transforma într-o dorință de frumusețe și căldură, în care ne vom bucura de viață cu fiecare sorbitură, nu înghițitură. Pentru că există ceva în natura ceaiului care ne conduce într-o lume de contemplare liniștită a vieții, spunea Lin Yutang.

Și această inițiativă sigur va avea o continuare care îți va conduce pașii spre adevăratul sine, astfel încât să poți savura în solitudine o ceașcă de ceai dar cu o perspectivă mult mai amplă asupra ta și a vieții.

Fiecare ceașcă de ceai va spune o poveste, fiecare întâlnire a noastră va spune o poveste pe care ne-o vom aminti și asta pentru că va fi faină, va fi despre bine și frumos. Știi că deja poveștile sunt conturate prin intermediul visului meu în plan subtil, și sunt atât de multe. Acum să vedem ce extrageți de acolo, fiecare în parte, în funcție de povestea ce se regăsește în subconștientul vostru.

Și tot povestind ne vom trezi, vom începe să vedem viața cu alți ochi, va fi puțin mai colorată, va avea aromă parfumată și un gust dulce și bun. Și nu va mai fi nevoie să bem ceai ca să ne trezim, ci ne vom trezi ca să bem ceai.

 

OAZA DE LINIȘTE DIN MIJLOCUL CONFUZIEI

Sau, o altfel de terapie prin ceai

Un timp de calitate la un ceai cald, unde buna dispoziție și zâmbete ne vor îmbrățișa sufletele îngreunate de mult prea multă răceală, luptă, rezistență, acumulare. Să ne conectăm sufletul cu destinul și să deschidem noi perspective.

Ora de ceai.

Și nu există să nu ai timp pentru o ceașcă de ceai, pentru o călătorie de viață care este asemenea unei cești de ceai, ce merită să fie umplută și savurată, alături de cei dragi.

Va fi pace, va fi bine, liniște și dor de noi într-un cadru pe care fiecare și-l crează în spațiul lui personal oriunde s-ar afla în lumea largă. Se spune că atunci când viața își oferă multe lămâi tu să le pui în ceaiul îndulcit, sau poți să faci o limonadă pe care o mai poți și îndulci. Când viața îți oferă multă aciditate, tu ai puterea de a o transforma, dar este necesar să știi cum, să ai sprijinul necesar și oameni dragi care îți pot oferi necondiționat susținerea lor.

Și uite așa vei vedea cum fericirea începe cu o ceașcă de ceai.

Nu vor fi teme stabilite, ci va fi doar un flux de bine și cald. Orice reiese din discuții și va prezenta interes va fi dezbătut ulterior. Atât timp cât vom căpăta o mai mare claritate, ne vom lărgi perspectiva asupra vieții, vom deveni mai flexibili, mai calzi, mai buni, mai generozi consider că această inițiativă și-a îndeplinit menirea.

Iar dacă e să învățăm ceva aceea va fi să trăim măreț, să fim recunoscători, să dăruim iubire, să râdem mult și să bem ceai.

Dacă o astfel de ceașcă de ceai nu îți va aduce un pic mai multă bucurie, atunci este o problemă serioasă, și vei avea nevoie, de mai multe cești de ceai. Unde există ceai, există speranță, unde există omul binevoitor, există soluții, unde există unitate, există miracol. Nu conținutul ceaiului îți aduce stropi de înțelepciune, ci ceea ce vei descoperi în urma acestor întâlniri, și cu ce vei rămâne pentru întreaga ta viață.

Să ne trezim și să bem ceai, nu să bem ceai ca să ne trezim. Pentru că “trebuie să fii complet treaz în prezent pentru a te bucura de ceai. Numai în conștientizarea prezentului, mâinile tale pot simți căldura plăcută a cupei. Numai în prezent poți savura aroma, gustă dulceața, aprecia delicatețea”, după cum frumos spunea Thich Nhat Hanh.

 

CEAIUL, O CEAȘCĂ DE VIAȚĂ

Sigur că te întrebi

De ce ceai?

Pentru că eu nu beau cafea. Iar ceaiul a reunit oamenii, a început conversații și a pecetluit comunități. Cred că discuțiile despre viață și vise au făcut același lucru.

„Dacă ți-e frig, ceaiul te va încălzi.  Dacă ești prea încălzit, te va răcori.  Dacă ești deprimat, te va înveseli.  Dacă ești entuziasmat, te va calma.”  Gladstone, 1865

De ce cu mine?

Pentru ca pot și vreau să mă pun în serviciul tău, pentru că sunt pasionată de oameni, de călătorii, de vise, cărți, povești și fantezii.

Ce discutăm?

Despre viață. Împărtășim vise, idei, povești și bucurii, soluții, cărți și fantezii.

Ne spunem povești ca să știm cine suntem, ca să ne găsim sensul în lume.

Avem o poveste de spus despre noi.

Unde și când se va desfășura?

Online, ne împrietenim întâi pe skype (oana.pustiu)

și eu te voi adăuga ulterior în grupul Tea.With.Me.

Săptămânal sau bilunar, stabilim de comun acord ziua și ora bucuriei sufletești.

Cât timp durează?

O oră de povești care ne ajută să ne dezvățăm mai mult decât să învățăm, să ne resetăm și să ne echilibrăm. Să îndepărtăm confuzia și să gustăm din claritate.

Ce investiție presupune?

Timpul tău, atenția ta și angajamentul că vei deveni un pic mai bun, mai iubitor și înțelegător, mai blând, mai iertator și un pic mai mult smerit. Cam mare prețul, nu-i așa?

Trebuie să te pregătești?

De povestit, da… cu dorință în suflet, cu cea mai frumoasă ceașcă de ceai, cea mai gustoasă aromă de ceai și cea mai lejera ținută; cu note muzicale în surdină și miros de bucurie.

Cum spunea Părintele Arsenie Boca “Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai drăguță ceașcă.”

 

DE CE TOCMAI ACUM?

Da exact. De ce tocmai acum, și nu pe vremea pandemiei, când tot stăteam acasă și aveam mai multă disponibilitate? Pentru că nu despre asta este vorba, ci despre faptul că lucrurile se întâmplă când toate condițiile necesare și suficiente sunt îndeplinite.

Îți spun sigur că dacă se întâmpla oricând în trecut aveam dorința să te învăț lucruri, să îți împărtășesc cunoștințele mele, spre deosebire de momentul actual când nu doresc nimic, decât să fiu în prezența ta, să te ascult, să împărtășim bucurie și voie bună, simplitate și lucruri faine tare.

Și poate de aceea am și simțit acest moment din tot sufletul. Dar pot contribui puțin și aspectele numerologice despre care am scris aici, și cele astrologice.

Este Lună Plină și aceasta mai este numită și „Luna Lupului” deoarece se spune că în fiecare an, în ianuarie, în noptea în care Luna Plină răsărea se auzeau și lupii urlând. Ei așa își anunță prezența, așa își definesc teritoriul, își localizează membrii haitei, consolidează legăturile și își coordonează vânătoarea. De aici înțelegem că temele principale sunt în strânsă legătură cu relațiile, încrederea, curajul, simplitatea, puterea.

Și cum Luna Plină de pe 7 ianuarie are loc în Rac, care este o zodie cunoscută pentru sensibilitate, ambiție și imaginatie, înseamnă că ne ajută să reușim să comunicăm din suflet, cu mai multă claritate și transparență astfel încât să ne facem înțeleși.

Să ieșim din zona de confort, să fim mai îndrăzneți cu visurile și aspirațiile noastre.

Să realizăm ceea ce contează cu adevărat și să începem să acționăm adevărat cu bucurie.

Este o reîntoarcere către sine, acel loc interior pe care îl numim acasă și de unde vine starea de bine, de stabilitate și de echilibru. Acel cald, bine si sigur… care se poate accesa, de ce nu, chiar la un ceai.

O lună  plină care ne va aduce o energie calmă, liniștită de care ne putem folosi în formarea familiei extinse pe care o vom crea; a unui cămin primitor, care va oferi tot ce are el mai bun. Și pentru asta eu pot să îți ofer toată disponibilitatea mea, confortul, siguranța, compasiunea, blândețea și iubirea.

 

CONCLUZII

Hai să împărtășim mai mult

Stări, decât cunoștințe

Trăiri, decât amintiri

Bucurii, decât regrete

Emoții calde, decât informații reci

Să râdem, să glumim, să ne surprindem

Să spunem când simțim și să simțim când spunem.

Că astea tare mult ne lipsesc.

 

Hai să transformăm ceaiul într-o poveste și o experiență de neuitat.

So Please, join me for a tea.

Online pe skype, add me (oana.pustiu).

 

Să ne auzim cu bine la un ceai,

 

Foto. Content Pixie

posteaza un comentariu