Top
Femeia și Spiritul Lupului. OanaPustiu.com

Femeia și Spiritul Lupului

Lupii și femeile sănătoase împărtășesc anumite caracteristici psihologice: percepție fină, spirit jucăuș și o extraordinară capacitate de dăruire. Lupii și femeile sunt sociabili prin natura lor, iscoditori și înzestrați cu o forță și o rezistență impresionante. Sunt profund intuitivi, puternic atașați de parteneri, de puiii lor, de grupul lor. Știu să se adapteze în permanentă schimbare. Tăria și curajul lor sunt absolut remarcabile.

În fiecare femeie se ascunde o femeie puternică, înzestrată cu instincte bune, pasionată, creativă și înțeleaptă. Adesea, însă, cultura și societatea au sufocat această ”Femeie sălbatică”, au redus-o la tăcere, încercând cu osbtinație să o ”civilizeze”, forțând-o să-și asume roluri rigide, care-i înăbușă elanurile.

 

O femeie sănătoasă e ca o lupoaică: puternică, viguroasă, plină de viață și de energie, conștientă de teritoriul sau, inventivă, loială, dinamică. Desprinsă de natura ei sălbatică, personalitatea femeii devine sărăcăcioasă, ștearsă, fantomatică, spectrală, ne amintește Clarissa Pinkola Estés în cartea sa Femei care aleargă cu lupii. O carte despre femeia care a “uitat” să își mai privească sufletul.

Poveștirile și miturile din carte sunt prezentate din aceeași perspectivă, a psihicului femeii și a spiritului ei care este prezent peste tot. Intuiția, creativitatea, iubirea, introspecția, furia, iertatea, sexualitatea, și nu numai, sunt atent explorate printre rândurile cărții.

La fel cum sunt descrise și arhetipurile feminine, care reprezintă modele de trăiri, gânduri, emoții, comportamente, instincte, comune femeilor din toate timpurile. Ele transportă o anumită energie și informație de-a lungul timpului. Acestea sunt recunoscute, de obicei, prin simboluri, figuri feminine, prezența în conștiința colectivă de mii de ani: Fecioara, Mama, Amazoana, Seducătoarea, Eroina, Preoteasa ș.a. Se regăsesc peste tot, din vremuri îndepărtate, în mitologie, religie, până în vremurile actuale, cărți și filme, reclame, mass-media.

 

Atunci când vine vorba de femeia sălbatică, aceasta este, de fapt, orice femeie care se cunoaște bine, care a învățat să se asculte, să se înțeleagă și, care este conștientă că este nevoie ca, uneori, să se întoarcă la origini, pentru a lupta în continuare. De această dată, pentru a lupta pentru iubire, sub toate formele ei. Femeia care reușește să treacă peste orice durere ce o apasă și reușește să-și umple inima cu frumusețea propriei naturi se va simți completă. Va reuși să se regăsească pe sine. Și o poate face doar adulmecând acele momente de bucurie în propria prezență. Momente suprinse în compania sa poate printre rândurile unei cărți sau a celor mai ascunse gânduri, privind cerul înstelat sau simțind poate păcăturile de ploaie într-o seară târzie.

Natura sălbatică stă la baza asemănării femeii cu spiritul lupului. Sălbatic, în sensul de a fi în contact cu ceea ce este natural, cu instinctele, cu intuiția, cu sufletul. Femeile au fost prea mult timp „domesticite” pentru a fi supuse și ascultătoare. Prea mult timp au preluat modele și au renunțat la a fi ceea ce sunt. Au renunțat la propria „sălbăticie” interioară, la aspirațiile proprii, la unicitatea spiritului lor pentru de a se încadra în tiparele societății, pentru a se potrivi regulilor și normelor impuse.

FEMEIA PUTERNICĂ

Femeia, o creatură magică, inventivă, pe care nu o sperie întunericul, vulnerabilitatea ei. Ea știe că refuzul ei de a-și cunoaște întunericul îi adâncește și mai mult rănile.
Femeia care este pregătită să vadă ce este de văzut și să înlăture tot ceea ce o împiedică să-și experimenteze viața.

 

Femeia puternică este:
femeia care trăiește în comuniune cu natura sa sălbatică într-un mod unic – care învață să poată înfrunta ceea ce-i este necunoscut;

femeia care scoate la iveală slăbiciunile, elimină văitatul, are o perspectivă vastă și intuitivă asupra vieții;

femeia mândră de cicatricile tale, căci ele sunt itinerariul către sine, sunt martore ale puterii sale;

femeia feminină care știe să iubească matur și care își continuă călătoria de descoperire;

femeia care-și trăiește viața în acord cu valorile proprii și cu ceea ce o împlinește, chiar dacă acestea sunt opuse normelor impuse;

femeia curioasă, însetată de cunoaștere, curajoasă, care știe să se exprime în cel mai simplu și autentic mod;

femeia care nu permite oamenilor să o țină pe loc, să îi înfrâneze energia vitală, pasiunile sau să o determinale să le trăiască pe ale lor;

femeia care își urmează propria cale, care știe ce vrea și ce nu vrea (ce vrea dacă ar putea avea orice);

femeia care are o relație bună cu sine însăși, care-și onorează autonomia și libertatea de gândire (altfel își pierde vitalitatea și sensul în viață);

femeie plină de energie a cărui spirit liber e profund conectat cu instinctele sale şi cu natura;

femeia care se antrenează mereu să se autodepășească și este îndreptată spre comunitate;

femeia care își respectă angajamentele luate faţă de ea însăşi şi faţă de alţii, îşi asumă responsabilitatea pentru ea însăşi şi pentru acţiunile ei;

femeia cu inițiativă, organizată, care-și îndeplinește obiectivelor propuse;

femeia independentă emoțional care-i susţine pe cei care nu se pot susţine singuri;

femeia care știe să nu-și ia foarte multe responsabilități, știe să renunțe la control și are încredere în ceilalți;

femeia care-și ia rolul în serios dar nu într-atât de mult încât să uite să se joace cu viața;

femeia creativă care știe cum să apeleze la spiritul liber al copilăriei;

femeia care-și iubește propria sălbăticie și libertate.

 

Citește și: De ce femeile frumoase nu au noroc.

 

Femeia nu se poate rupe de rădăciile ancestrale, arhaice, originare, naturale fără a se pierde pe sine.

O femeie ce nu este conectată la puterea ei este o femeie lipsită de viață, de vitalitate. O femeie deconectată de sine. Cu cât femeia este mai deconectată de sine cu atât are mai multe frici, angoase, nemulțumiri și cu atât mai mult simte neputința.

Ea, femeia care naște viața și o dă mai departe. Ea, femeia, prin care universul devine conștient. Ea, femeia, care prin măreția ei, are puterea să contureze cele mai frumoase destine.

 

Dacă femeia nu se va trezi, o lume va sfârși!

Foto. Unsplash

posteaza un comentariu