Top

Am ales să introduc o nouă categorie – Cazuistică – pentru a aminti doar anumite cazuri cu care am intrat în contact (separate de cele care se regăsesc la Regresie Hipnotică), pe care le consider relevante pentru a fi împărtășite și, bineînțeles, în urma acordului primit de publicare (chiar dacă uneori numele persoanelor vor fi păstrate sub anonimat).

Problematică: cuplul nu avansează, iar relația pare că se plafonează.

Ea, o femeie misterioasă, senzuală, ușor superficială, rece și cu o tendință mare de a se controla pe sine și mediul exterior; deschisă spre latura spirituală vorbește cu subînțeles așteptând ca el să o înțeleagă,

El, un bărbat frumos, liniștit, sensibil, visător, foarte mental, mândru, solitar care pare să-și ascundă rănile folosind o armură ascunsă prin care se protejează,

Partenerii, la prima vedere par a se completa, dar să vedem ce se află dincolo de vălul primei impresii. Am scris AICI câte ceva despre ce se poate afla dintr-o analiză a cuplului.

În urma calculelor se observă că apecte din analiza personală a fiecăruia se transferă în cuplu. Nu se întâmplă în fiecare cuplu acest lucru, dar în cazul de față este destul de vizibil. Când partenerii nu-și înțeleg în mod personal lecțiile, se pare că li se mai dă o șansă în cuplu.

 

Ce a reieșit la o primă analiză?

Cuplu ce are nevoie să se reinveteze

Lipsa magiei, focului, magnetismul, entuziasmului

Legătura deficitară cu părinții de sex opus

În ciuda resurselor energetice pe care le dețin este un cuplu care se devalorizează

Se confruntă frecvent cu lipsa structurii și a inconsistenței, a disciplinei, a stabilirii sarcinilor și a unui plan etapizat

Neîncrederea în cuplul lor dar și în ceilalți

Nu știu să-și folosească resursele cuplului, capacitățile lui cu veselie, cu energie, curiozitate și iscusință

O comunicare deficitară cu sine și cu ceilalți

Lipsa angajamentului de a merge împreună pe un drum comun având un plan bine stabilit și însuflețit prin entuziasm și pasiune

Deconstrucția totală pentru a renaște asemeni păsării pheonix.

 

Împlinirea destinului cuplului. Fiecare cuplu are o menire și găsești AICI câteva detalii referitoare la destinul relației.

Este un cuplu puternic, cu mari capacități de dezvoltareun ce are nevoie să crească împreună pentru a se împlini, are nevoie să transforme izolarea într-o perioadă de acumulare, de introspecție în vederea înțelegerii încercărilor care au atins relația.

Încercările cuplului au apărut în urma deciziilor pe care cei doi le-au avut în trecut, decizii care au repercusiuni în prezent. Decizii peste care pot trece împreună pentru a-și îndeplini menirea. Vor fi puși în diverse situații în cuplu tocmai pentru a-și arăta înțelepciunea dobândită. Dacă acestea vor fi tratate superficial, prin judecată, găsirea vinovaților, gestionarea necorespunzătoare a emoțiilor, nu vor reuși să avanseze.

 

În cazul de față viața i-a pregătit pe cei doi, prin încercări multiple, pentru un destin care să inspire multe vieți, un destin transformator care a ajuns la maturitate și care a acumulat înțelepciunea ce așteaptă să fie dăruită umanității.

Ei îi surâde acest lucru, dar îmi împărtășește că în prezent nu are parte de un astfel de destin. Și pe bună dreptate, că niciunul nu și-a înțeles cu adevărat provocările.

Relațiile care evoluează, care se împlinesc și-și desăvârșesc destinul sunt cele care își înțeleg obstacolele apărute în cuplu. Nu sunt cele care renunță la prima provocare, nici cele care găsesc vinovați în exterior, fie mama, fie prietenii, fie colegii de muncă, fie munca sau orice altceva. Dar nu sunt nici cuplurile care stagnează fără a înțelege motivul și fără a aduce vreo îmbunătățire.

 

Le lipsește focul, pasiunea. Și aici este necesar să fac o completare, un cuplu, pentru a fi stabil și a rezista trebuie să se bazeze pe cei patru piloni – să existe focul, pasiunea, dorința, să se înțeleagă la nivel psihic, să existe sentimente și să aibă un scop comun, să clădească ceva împreună. Oricare trei va putea menține cuplul stabil. În schimb, dacă cuplul se bazează doar pe două din ele, va fi destabilizat și se va îndreapta spre despărțire.

La cuplul de față întâlnim momentan doar doi piloni pe care se bazează, faptul că se înțeleg la nivel de mentalitate și faptul că există sentimente. Este necesar ca dorința (entuziasmul) să fie din nou chemată în relație.

Dar să vedem unde a dispărut focul. Plictiseala, rutina, dispariția magiei, a entuziasmului a obosit relația. Ei confirmă faptul că le lipsește acest foc, această dorință. Există posibilitatea ca ei să caute această nevoie de foc în afara relației dacă nu reușesc să reaprindă scânteia.

Orice încep, fie că sunt noi proiecte, activități, muncă, discuții, lecturi, întâlniri le fac pentru că trebuie făcute, nicidecum că sunt plăcute, că și le doresc, că le desfășoară cu entuziasm. Până și sexul este realizat că trebuie, că au de îndeplinit niște nevoi. Le lipsește fix acea magie, acea pasiune.

Întâlnim la ea o preluare ancestrală, un tipar repetitiv care s-a perpetuat în neam și care își poate găsi vindecarea prin cuplu. El vine să alipească lipsa lui de afectivitate preluată transgenerațional. Când ei vor reuși să transforme, să depășească acest aspect, lucrurile vor avansa în cuplu într-un mod spectaculos.

 

Cum pot să-și vindece relația?

Când ea își va înțelege relația și va lucra asupra aspectelor negative, va putea să aducă în relație profunzimea ei, puterea ei de a comunica adevărul într-un mod simplu și pe înțelesul lui, ideile ei creative, susținerea ei și latura această tainică a lucrurilor de care el este fascinat. Va putea să aducă disciplina, atenția, arta, inspirația, ideile creative.

Când nevoia lui de comunicare, de susținere, de afecțiune și nevoia ei de senzualitate, pasiune, dorință vor fi îndeplinite pot să renunțe la control și neîncredere.

Când el reușește să îmbunătățească relația cu mama lui, să își exprime emoțiile, să-și deblocheze comunicarea, să-și construiască o coerență între ceea ce gândește, ceea ce simte și înfăptuiește, relația se va îmbunătăți. Și asta o va ajuta foarte mult pe ea. Îi va oferi forța necesară de a se disciplina, de a se așeza, de a acționa, de a deveni mai creativă  și inovativă. Idei ce le poate folosi atât pentru latura materială cât și sentimentală.

Când el reușește să renunțe la încăpățânare, la ideile rigide pe care le are, și va începe să privească relația și partenera dintr-o altă perspectivă va reuși să o propulseze pe ea, să capete energia necesară mișcării și acțiunii.

Când ei renunță la ideile rigide, la inconsistența din cuplu, când își înțeleg și acceptă vulnerabilitățile și devin mai flexibili, mai jucăuși pot deveni un cuplu care se valorizează.

Când renunță la înțepături, la control, ea la a deține adevărul, la răceala pe care o manifestă și el la pasivitatea lui, pot conclucra împreună pentru un scop comun.

Când ei își recapătă puterea interioară, când devin mai centrați, mai focusați, când ea nu mai privește spre trecut și el spre viitor reușesc să rămână în prezent și să-și conducă bine relația.

Când ea nu își mai abandonează puterea, când renunță la tendința de a controla totul și își dezvoltă mai mult latura feminină, când nu mai face sacrificii doar pentru a-și confirma că este bună, și se implică mai mult în relație, partenereul va prinde viață, va avea hrana necesară pentru realizarea socială.

Când el își înțelege frica de abandon și nevoia lui de afecțiune, delicatețe și blândețe este îndeplinită, capătă forța de a-și debloca și revărsa asupra partenerei lui toate resursele de care el dispune și prin asta își poate îndeplini și destinul personal.

În relație procesele acestea se desfășoară în lanț, asemeni jocului de domino. Un aspect blocat va reuși să blocheze întregul sistem relațional. Iar unul înțeles și integrat va putea să deblocheze aspecte nebănuite în relație.

Ea privește către el și surâzătoare îi spune: nu știam că ai nevoie de atât de multă afecțiune și comunicare, eu am crezut că vreau să fiu puternică pentru tine, dar voiam să-mi demonstrez mie că sunt suficient de bună.

Fața lui se luminează și îi răspunde: încep să te descopăr mai mult și îmi place.

Citește și despre alte cazuri AICI.

Dacă vrei și tu să îți descoperi propria poveste în cadrul unei sesiuni, găsești detalii mai jos.

posteaza un comentariu