Top
Judecata | Badea, Budeanu, Zavoranu - OanaPustiu.com

Continui astăzi seria mini studiilor mondene cu o cazuistică interesantă. În articolul trecut, unde am scris despre divorțul Reghecampf-Prodan, articol pe care îl găsiți aici, consider că am intrat în profunzimi ce nu au fost înțelese în totalitate, prin urmare astăzi încerc să mă limitez strict la paralela activității celor trei personalități din perspectivă esoterică, fără a intra în prea multe detalii. Până la urmă, esența este importantă.

Și ce este important de reținut este că nici din acest subiect nu mă exclud. Cum mi-am recunoscut partea de mândrie în articolul trecut, așa îmi recunosc și partea de judecată. Vă spuneam că eu scriu, în primul rând, despre mine și pentru mine, apoi despre voi și pentru voi, cei care citiți. Mi-aș dori ca și voi să înțelegeți într-atât încât să puteți elimina judecata din viața voastră. Să o conștientizați la voi și la alții și să începeți cu adevărat lucrul cu sine.

Și da, am judecat și eu, dar sunt extrem de recunoscătoare că mi s-au deschis ochii sufletului și am putut observa procesele subtile ce au loc în momentul judecării celorlalți.

 

Și începem cu câteva…

PRINCIPII BIBLICE

  • Nu judeca, ca să nu fii judecat

Lumea este privită dualist – din perspectiva binelui și a răului, astfel logica divină nu este accesibilă ființei umane. Judecățile lui Dumnezeu sunt de neînțeles pentru noi, dar să nu uităm că Divinul cuprinde ambele fețe ale monedei, alb și negru. Când acceptăm acest lucru și îl integrăm la nivelul nostru cel mai profund, concepția despre viață începe să se schimbe.

Dacă pentru tine binele reprezintă bunăstare, putere, corectitudine, vei percepe orice pierdere, neplăcere sau umilință ca pe o nenorocire și îi vei judeca și chiar urî pe cei din jur, învinovățindu-i.

Când îi judeci pe ceilalți, când zici ceva de rău de cineva apare sentimentul că ești mai bun, că ești mai deștept, mai superior, că tu ai dreptate, că tu ai mai multă experiență. Oamenii slabi care au o energie scăzută judecă permanent. Cu cât judeci mai des cu atât mai mult îți scade energia vitală. Cei ce judecă sunt oameni nefericiți, neîmpliniți. Deoarece pentru a fi fericit, este musai să faci fericit pe altcineva.

  • Ce semeni, aceea culegi

Toate faptele, sentimentele și gândurile noastre se găsesc în sufletul nostru. Și, mai devreme sau mai târziu, ce am semănat aia culegem. Noi sau copiii noștri, nepoții, rudele, chiar și animalele de companie preiau uneori din comportamentul nostru lipsit de etică.

Adesea, noi nu înțelegem de ce suntem urmăriți de necazuri, de ce avem probleme de sănătate, probleme cu copiii etc. Dacă noi semănăm semințe de judecată, de supărare, de invidie, gelozie, mai devreme sau mai târziu, acestea se întorc la noi, dar multiplicate de câteva ori. Pentru că, în tot acest timp, cât tu ai semănat și ai așteptat rodul, tu nu ai stat cuminte și ai mai adăugat un păcat, și încă unul și tot așa.

 

RENUNȚAREA LA IUBIRE PRIN JUDECATĂ

Cu fiecare judecată noi mai renunțăm câte puțin la iubire. Azi puțin, mâine încă puțin și te gândești că ai de unde. Dar rezerva, la un moment dat, va seca. Posibil să ai o rezervă de iubire mare, poate de la părinții tăi, care au avut o viață frumoasă și au semănat semințele iubirii. Sau poate de la o rudă din neam care și-a dedicat viața Divinului și a acumulat mulți talanți. Dar când tu nu urmezi iubirea și renunți la ea prin judecată, tristețe, nemulțumire, când nu accepți lumea așa cum este, când nu ierți și nu încerci să devii tu mai bun, înainte de a-i vedea pe ceilalți răi, ceea ce vei da mai departe urmașilor tăi vor fi numai semințe putrezite.

Dacă judecata este doar ocazională, nu este chiar atât de grav. Când ea se regăsește doar la suprafață, la nivel conștient și nu a pătruns încă în straturile profunde este încă bine. Dar atunci când judecata se produce des, ea pătrunde în adâncul sufletului și se declanșează un mecanism de apărare, și apar problemele în exterior, deoarece pe teritoriul sufletului totul este unitar. Și începe să nu te mai afecteze doar pe tine individual, ci întreaga lumea.

 

Cele mai elocvente exemple pe care le-am găsit în media sunt

Oana Zăvoranu, Mircea Badea și Dana Budeanu.

Îmi cer iertare dacă prin acest articol produc chiar și cel mai mic disconfort al lor, dar ei sunt doar un mijloc pentru a putea transmite esența mesajului. Oamenii pot înțelege mult mai ușor atunci când cunosc cazul. Și, prin simplul fapt că sunt persoane publice și-au asumat demult acest rol de a fi în opinia publică. Niciun articol scris despre vreo personalitate publică, oricât de cunoscută ar fi sau mai puțin cunoscută, nu ar trebui să deranjeze, ci din contră, ar trebui privit în mod constructiv.

Chiar dacă parte din activitatea lor este asemănătoare – aceea de a-i judeca pe alții – impactul pe care îl are această activitate asupra lor va fi unul cu totul diferit. Și asta se datorează structurilor lor spirituale diferite. Fiecare vine din trecut cu un bagaj diferit – psihic, emoțional și spiritual. Dar în timp ce doi dintre ei vin și cu karmă personală, al treilea are de muncă cu karma de neam, uitându-și misiunea de a-i susține pe oameni, traiul bun fiindu-i de ajuns.

Fiecare își investește energia (mai bine zis, își pierde energia) în judecarea celorlalți, judecarea lumii, a situațiilor, deciziilor și activităților altora. În timp ce Mircea Badea se distrează la locul de muncă și totul i se pare un joc, Dana Budeanu își activează modelul justițiar, dorind să salveze omenirea în mod forțat, iar Oana Zăvoranu se distrează mult pe seama neputinței și a slăbiciunii oamenilor.

Impactul lor asupra activității nu este la fel de important ca impactul activității asupra fiecăruia, asupra sinelor lor, asupra familiilor și copiilor lor, a rudelor. Structura și misiunea lor face ca impactul să fie unul diferit. Unii își permit mai mult, alții mai puțin, fiind spirite cu încărcături diferite și cu misiuni la fel de diferite.

O astfel de activitate, care constă în judecarea altor oameni, are vreo legatură cu situațiile de viață prin care trec cei trei? Cu siguranță. Noi trebuie să înțelegem că totul este interconectat. Orice acțiune are un impact. Orice gând și orice emoție lasă o amprentă, care mai devreme sau mai târziu trebuie dizolvată.

 

CÂTE PUȚIN DESPRE CODIFICAREA FIECĂRUIA

DANA BUDEANU | 22.07.1979 

Am început cu partea cea mai grea. Tot ce atrage Dana prin negativitatea și disprețul arătat prin vorbele ei, atitudinea și limbajul corpului se întorc la ea, dar și la copiii ei. Este o femeie care nu suportă nedreptățile și pune un așa mare patos în vorbele ei încât acestea capătă viață mult mai rapid. O încărcătură negativă ce se va întoarce ca un bumerang asupra ei și urmașilor ei (copii, nepoți). La ea nu se vede încă impactul activității în plan fizic, dar se vede emoțional și psihic. Iar de aici până la fizic nu este decât un pas. Dacă apar probleme de sănătate la ea sau la copiii ei, deja lucrurile sunt mai grave decât par.

Este o femeie neîmplinită a cărei viață nu a fost conform așteptărilor ei și toată această negativitate îndreptată în exteriorul ei nu este decât suma nemulțumirilor adunate de-a lungul timpului. Este extrem de tristă la interior și nu mai are puterea de a masca fericirea și la exterior. Prin rolul justițiarului încearcă să își ascundă nu doar nemulțumirea, dar și frustrarea personală.

Dar, dincolo de toate acestea se află o persoana extrem de interesantă, cu o mare capacitate interioară de care nu este conștientă. Are puterea de a însufleți, de a iniția, de a construi multe. Se regăsește des în postura de a alege între alb și negru, între o cale în care să construiască ceva pozitiv și să își scoată la lumină capacitățile frumoase din interiorul ei și o cale întunecată prin care să dea viață la o latură întunecată din interiorul ei. Alegerile ei merg mai mult spre a doua variantă. În momentul în care va schimba macazul, viața i se va schimba radical. În trecutul ei îndepărtat a ales de multe ori greșit și a  avut o putere mare de influență pe care și-a folosit-o greșit, în interes personal. Și în această viață este necesar să vină cu reversul, să aducă echilibru.

Ea ajunge la destinul ei printr-o activitate care o pasionează, dar din care să nu lipsească înțelepciunea. I se dă această capacitatate de a conduce, dar nicidecum din poziția în care se regăsește acum. Pentru că ea nu face decât să își îngreuneze bagajul pe care îl va lăsa moștenire copiilor ei. Mai întâi trebuie să învețe să se conducă pe ea, să-și conducă lumea ei interioară și apoi să-i influențeze pe alții. Mă îndoiesc că, fără schimbarea ei, va reuși să contribuie la trezirea oamenilor.

Anul 2021 încă este un an bun pentru ea, un an în care își poate pune ordine în suflet, un an în care a fost și încă mai este testată. Un an în care se poate folosi de popularitatea dobândită și puterea pe care o are de a transforma toată negativitatea emisă în gânduri, emoții și trăiri pozitive. Să-și potolească furtunile interioare și războiul nevăzut din lumea ei internă, să devină mai calmă, mai blândă, mai iubitoare, să ajute oamenii să capate mai multe virtuți, să înțeleagă cum merg lucrurile, dar fără a judeca.

 

MIRCEA BADEA | 24.02.1974

La Mircea, totul pare un joc, iar asta îl ajută oarecum. Umorul lui îi mai îndulcește pedeapsa. Dar asta nu înseamnă că nu are un impact asupra lui și a familiei lui. Este un job pe care îl bifează, fără a se gândi prea mult la aspectele negative pe care le transmite mai departe oamenilor. Are un strop mai mare de inconștiență decât Oana Zăvoranu și Dana Budeanu.

Pe el îl ajută calitățile cu care vine înzestrat de altădată. Cu toate că este departe de a-și împlini misiunea lui. La fel ca Dana Budeanu, și el are puterea de a influența masele de oameni dar, spre deosebire de Dana, care vine să echilibreze ceea ce a făcut altă dată greșit, la Mircea lucrurile stau puțin diferit. Viața lui este un test pentru el. Trebuie să demonstreze că este în stare să își folosească în mod constructiv calitățile și poate să își îndeplinească misiunea. Cât timp el va fi departe de misiunea lui, accea de a ghida oamenii, de a le influența viețile în sens pozitiv, de a se ocupa de ei, de bunăstarea lor psihică și emoțională va fi nemulțumit și nu-și va găsi liniștea interioară. Frustrările vor crește din ce în ce mai mult, iar lipsa lui de interes pentru el, viață și oameni va scădea.

La Mircea, nemulțumirea și tristețea sunt atât de evidente încât i se citesc ușor pe față, fără a spune multe. Șansele lui de a se redresa apar mult mai des decât la Dana Budeanu. Este mai ușor susținut de divin, iar încărcătura sufletească adunată de-a lungul vieților trecute este mai ușor de rezolvat.

Atitudinea pe care o afișează este o formă de protecție. Are o sensibilitate mare pe care o ascunde pentru a nu părea vulnerabil. Îi este teamă că poate fi descoperită această latură a lui care, în viziunea lui, este o slăbiciune, dar în esență nu este altceva decât o superputere, care așteaptă să fie utilizată.

El împreună cu Dana Budeanu ar face  echipă foarte bună și o emisiune pe măsură, dacă și-ar înțelege misiunile și ar reuși să-și transforme latura distructivă într-un pozitivă, plină de umor și voie bună. Ar fi extrem de interesantă o astfel de emisiune pentru că ei ar avea într-adevăr ceva de spus. Ar avea și putere și putință să transforme lucrurile.

 

OANA ZĂVORANU | 16.06.1973

Și cireașa de pe tort, Oana Zăvoranu. Simte ea bine niște lucruri, doar că le privește din perspectivă umană, nicidecum spirituală. Și aici pierde, și se pierde pe ea prin lumea materială. Scopul ei este altul decât a aduna avere și a o cheltui. Și nicidecum de a da naștere unei emisiuni în care judecata celorlalți este ridicată la nivel de artă.

Ea a venit la naștere cu niște valori spirituale foarte bune. Din păcate, nici până la această vârstă nu și-a înțeles misiunea, iar karma de neam pe care trebuia să o soluționeze nu s-a redus deloc. Aceasta putea fi redusă prin schimbarea ei voluntară sau forțat, prin suferințe. Indirect, a ales a doua variantă, dar nici suferințele nu au reușit să o schimbe, din cauza atitudinii ei superioare și mândre. Nu a acceptat suferințele, nu le-a înțeles și ea a vrut întotdeauna să aibă dreptate. Dar acest lucru a îndepărtat-o și mai mult de menirea ei, aceea de a aduce lumina printre oameni, de a-i susține la greu, de a le fi de ajutor. Ea trebuie să aducă iubire, pace, înțelegere printre oameni. Universul are multe așteptări de la ea. Și ea și-a asumat multe responsabilități față de oameni încă înainte de venirea ei la întrupare.

Observăm că cele mai aprinse scandaluri în care a fost implicată Oana au fost legate de conceptul de familie, pe care o regăsim și ca parte de misiune. Ea a renunțat la iubire de multe ori, în favoarea corectitudinii și a dreptății. Mult mai important pentru ea a fost să-și apere punctul de vedere și să controleze situațiile, decât să ofere iubire necondiționată.

Familia a fost, este și va fi puterea ei. Dar familia poate fi și lecția ei cea mai dură. Familia se poate transforma în dușmanul ei doar atunci când atentează la poziția ei pe care o apără cu atâta vehemență. Pe ea o poate ajuta un partener care va fi opusul ei, care nu-i va susține toate ideile ei. Un partener care o va putea domoli, controla și care, prin iubire, o va putea disciplina și direcționa spre misiunea ei. Nevoia ei de control, de a avea întotdeauna dreptate nu va face decât să o îndepărteze de esența ei. Faptul că ea nu se lasă influențată de nimeni și nimic din exteriorul ei este un mare dezavantaj, care se observă pe toate planurile. Atitudinea ei zeflemistă și pisicoasă care se observă în carieră, în interacțiunea umană, în familie și în multe alte segmente ale vieții ei, intră în contradicție cu seriozitatea misiunii ei, de care nu este deloc conștientă.

În interiorul ei se simte de neatins, dar orice zid poate fi dărâmat atât timp cât fundația nu este una solidă. Cum conceptul de familie este legat de cifra 6, la fiecare 6 ani este pusă în situația de a da dovadă de înțelepciune și de a reveni pe calea ei. Iar alegerea realizată în acel an îi va defini următorii 6 ani.

Cei mai recenți ani de referință sunt 1997, 2003, 2009, 2015, 2021. Între anii 2000 și 2015 inclusiv, s-au petrecut anumite evenimente care au marcat-o. În acest timp a avut de 3 ori posibilitatea de a echilibra karma familiei, și observăm cum cifra 3 se repetă de multe ori în data ei de naștere. Dar ea a continuat cu judecata și vina aruncată asupra mamei ei, apoi asupra soțului ei. Nu a înțeles rolul lor în viața ei. Până nu îi iartă și nu își schimbă atitudinea față de oameni și față de viață nu poate soluționa karma familiei și va pleca cu misiunea neîncheiată. Pentru că ea a venit tocmai pentru a remedia ceea ce neamul ei a ales și folosit greșit. Situațiile de viață prin care a trecut și va mai trece sunt repetitive și conforme cu situațiile prin care neamul ei a trecut. Iar reacția ei la acestea va face diferența.

Are foarte multe calități interioare, are o mare înțelepciune latentă și o puterea de a se face plăcută, o carismă de care se poate folosi pentru a ajuta. În neamul ei a existat o mare putere de atracție, capacități mari de influențare, care au fost folosite în interes propriu, pentru a conduce, a impune și a-i subjuga pe alții. Și ce vedem că face ea acum? Repetă aceeași situație. Își folosește calitățile extraordinare pe care le are moștenite – carisma, inteligența, puterea de atracție, capacitatea de a se adapta – în defavoarea ei. Își pierde multă energie în discuții inutile, fără scop constructiv, când ea ar putea fi un izvor nesecat de inspirație. Ceea ce se regăsește în interiorul ei este o forță ce o poate ridica până la Cer sau o poate coborî până în fundul pământului.

Prin judecată își pierde energia pe care o putea îndrepta spre rezolvarea karmei de neam și spre împlinirea misiunii. Ea crede că se încarcă pozitiv din activitatea ei, de care este foarte mândră, dar își va seca sufletul de energie și el nu-și va găsi liniștea, pentru că sufletul trebuie să dăruiască iubire. El provine din iubire și se încarcă tot din iubire.

 

CONCLUZII

Orice judecată, acuză, protest interior asupra altui om, sau asupra unei situații este, de fapt, un protest împotriva destinului și Divinului.

Nu este întâmplător că lumea se îndreaptă spre o direcție greșită. Nici lipsa de acțiune nu este benefică. La exterior trebuie să existe sentimentul de apărare, de fermitate, de poziționare, dar nu prin distrugere, ci prin educare și transformare. Nu prin disprețul arătat unor oameni, așa cum se vede adesea la Dana Budeanu, nici prin atitudinea zeflemistă a Oanei Zăvoranu, și nici prin ironia lui Mircea Badea.

Disprețul și umilirea altora reprezintă o boală, dar în fază incipientă. Pentru o sănătate psihică, emoțională și fizică este necesar ca în relația cu oamenii să manifestăm bunăvoință, respect, sinceritate și multă… dragoste.

posteaza un comentariu