Top
Povestea nestiuta a numelui tau - OanaPustiu.com

„Good name in man and woman Is the immediate jewel of their souls!” / Un nume bun la om sau la femeie, E darul sfînt al vieţii! (Shakespeare)

Numele este o chintesență a persoanei, iar energia ei este prezentă în nume. Să fie oare o legătură între suflet și nume? Între prezența persoanei și nume? Când invocăm numele unei persoane, se poate spune că o facem efectiv prezentă. Când facem ceva în numele său, sau o chemăm pe numele său, deja se creează o relație directă.

Când spun nume, mă refer la numele întreg, dar noi știm că el este compus din nume de familie și prenume. Numele de familie, cum îi este și denumirea face referire la neam, la familia extinsă. El preia încărcătura neamului, care trensmite informații cu privire la generațiile care au existat înaintea ta. Vibrația numelui de familie vine cu povestea sa care-i conturează autenticitatea.

În schimb, prenumele este cel folosit frecvent și încărcat cu informație și energie specifică ție, cu forțe pe care le poți stăpâni sau care te pot împiedica în viață. El poate fi potrivit ție sau nu, poate ca dorința părinților de a-ți alege un nume să fie mai mare decât dorința sufletului tău. Totuși, cum nimic nu este întâmplător, povestea numelui tău este una personală, tainică și de mare folos atunci când tu o descoperi.

 

CUM POATE NUMELE SĂ TE INFLUENȚEZE?

Numele nu-l face pe om, ci omul își făurește propria sa viața, în sens pozitiv sau negativ. Dar numele are influență asupra omului. Numele vine cu forțe necunoscute care te pot susține sau destabiliza, te pot ridica sau înfrâna.

Literele sunt simboluri care reunite traduc în formă vizibilă cuvinte. Ori cuvântul, rostit sau scris generează stări, idei, care sunt creatoare de forme.

Simbolurile funcţionează în virtutea unei perfecte complementarităţi între Principiu şi manifestare, între cele văzute şi cele nevăzute. În Evanghelia după Ioan aflăm următoarea formulare: „La început a fost Cuvântul, iar Cuvântul era cu Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu” … „Şi Cuvântul a luat trup”. Iată omul ca simbol manifestat al lui Dumnezeu, microcosmosul reprezentând macrocosmosul în toată plenitudinea lui, știind că omul este făcut după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu.

Cuvântul este INFORMAȚIE. Prin urmare, la început a fost informația care a venit din lumea nevăzută și a luat formă în lumea văzută.

Prin intermediul numelui ai ocazia să atingi un scop, să te ajute să realizezi ce îți propui și să te realizezi.

Puterea cuvântului poate influența mintea omului, deoarece literele sau combinațiile de litere au putere. Și asta pentru că ele vibrează la anumite frecvențe care te pot influența. Fiecărei litere îi corespunde o cifră care, la rândul său vibrează la un anumit tip de frecvență.

La fel cum au sunetele sau combinațiile de sunete, la fel cum au imaginile sau combinațiile de imagini. Gândul oferă viață unui cuvânt, iar cuvântul unei vorbe. Vorba unei imagini și imaginea unei fapte. Repetiția sistematică creează realitatea.

 

Dacă nu ar fi existat literele și cifrele, la naștere am fi chemați cu un sunet specific, un murmur, o floare, o imagine, un simbol sau poate o culoare. Un dans, un gest, o privire sau poate un cântec al naturii.

Ce diferită ar fi viața. Poate mai caldă sau poate nu!

 

NUMELE POARTĂ SEMNĂTURA TA

Un nume îl poți accepta cu ușurință sau i te poți împotrivi. Fie te lupți cu el o viață-ntreagă, fie ajungi la pace cu el. Fie îl iubești, fie îl urăști. Alegerea te poate elibera sau înrobi!

Poți fi demn de un anumit nume sau nu. Numele te poate înnobila sau domina, te poate stăpâni sau înălța. Este clar că vorbim de energia lui, care vibrează la o anumită frecvență. Energie care mai poate fi și încărcată cu poveștile care s-au perindat în jurul lui.

 

De ce avem nevoie de nume?

Mintea are nevoie să definească lucrurile, oamenii. Să înțeleagă, să analizeze. Dacă nu ar exista definiții? Ar fi o eră liberă, deschisă, fără definiții. Definiția, prin natură sa este un mod de limitare. Omul are ocazia să fie doar, fără să fie limitat la un nume.

Numele ce face? El vine să potențeze sau să slăbească din resursele cu care ai venit pe lume. Numele te poate avantaja sau dezavantaja. Te poate ridica la cer sau coborî în abisuri necunoscute. Te poate impulsiona sau înfrâna. Numele te poate ajuta sau stopa. Îți poate înfrâna acele caracteristici sufletești sau, dimpotrivă, vibrația lui te poate susține în viață.

Numele poate să pună în evidență calitățile înscrise în matrița calculată după data nașterii sau, dimpotrivă poate să le stopeze.

 

Un nume poate fi apăsător sau înălțător.

Bine, bine poți spune… Dar este doar un nume. Eu contez, ca ființă, depinde dacă eu cred sau nu. El nu mă poate afecta.

Așa este, depinde dacă tu crezi sau nu. Este la fel ca la deochi. Depinde dacă tu crezi în deochi sau nu. Dacă nu crezi nu te poate ajuta vreun tămăduitor sau vreun descântător, vraci etc. Dar asta nu înseamnă că în tine nu există acea energie negativă acumulată poate din invidia celorlalți îndreptată către tine.

Așadar tu poți să nu crezi, dar asta nu înseamnă că numele nu te afectează chiar în acest moment. Adevărului nu-i pasă dacă tu crezi sau nu în el, cum nici celui prin care vine adevărul. Acesta îți prezintă un adevăr, apoi te lasă pe tine singur, să descoperi propriul adevăr.

 

NUMELE DUPĂ CHIPUL ȘI ASEMĂNAREA TA

Sunt nume care se potrivesc chipului și nume care nu se potrivesc. Sunt porecle cu care ajungi să te identifici mai mult decât numele tău.

Vibrația numelui tău poate să nu fie după chipul și asemănarea ta, dar le poate influența.

Ți s-a întâmplat să îți spună cineva că nu găsește o asemănarea între chip și nume? „Ești frumoasă, parcă ai față de Cristina, nu de Oana”, îmi spune o tânără de la un centru de copii la una din sesiunile de lucru gratuite în cadrul cursului de pregătire pentru viață pe care îl desfășor. Am început să râd și am rugat-o să îmi dea mai multe detalii. Mi-a spus că nu știe dar așa simte. Am îmbrățișat-o cu drag, și m-a pus pe gânduri. În acea perioadă aveam o clientă cu care lucram intens pe nume Cristina și se pare că mă armonizasem cu vibrația numelui ei. Se întâmplă și astfel de cazuri.

Mai există oameni care nu-și iubesc numele, care-l resping de mici copii. Să fie asta o întâmplare? Ce simt ei, dacă nu au anumite repere, dacă nu au experiențe de viață, dacă nu au preferințe odată cu trecerea prin viață? Sunt copii și totuși ar fi vrut să aibă un alt nume. Ce forțe se asund oare în spatele numelui și ce încărcătură energetică? După cine i s-a dat acelui copil numele? Să fie o rudă decedată, sau o rudă care este în viață, să fie o personalitate sau poate cineva iubit în vremuri adolescentine?

 

Mă întreb în ce măsură numele unei persoane are puterea de a-i determina destinul?

Numele are puterea chiar de a schimba destinul omului, dar despre acest subiect voi aminti în alt articol.

 

NUMELE ÎN TRECUT

În trecut existau științe care tratau obiectiv această temă. Cunoaștem despre puterea cuvintelor în general și despre impactul lor în viața noastră. Dar nu ne permitem să pătrundem mai departe în esența numelor. Anticii studiau numele oamenilor, precum și numele atribuite locurilor, popoarelor, țărilor. Aceștia cunoașteam, de asemenea, și cum acestea pot influența viața oamenilor şi viitorul în general.

 

Cuvintele sunt purtătoare de vibrații și de informații. Ele au putere în măsura în care determină anumite reacții. De exemplu, vorbele de ocară urmăresc să înjosească persoana căreia-i sunt adresate, dar vorbele frumoase sunt înălțătoare sufletului.

 

Există cântece și (des)cântece. Vorbele frumoase ale bătrânilor noștri sunt acele descântece vindecătoare ale sufletului care aveau la bază apa și cuvântul. Avem cercetători în prezent care studiază sunetele și influențele lor asupra materiei, cuvintele și impactul lor informațional și energetic asupra omului. Printre ei amintesc doar de japonezul Masaru Emoto, a căror cercetări asupra apei a condus la rezultate spectaculoase. În urma testării a mii de cuvinte lipite pe recipientele de apă, a observat că odată înghețate, ele se cristalizau în diverse forme, de la cele mai armonioase până la cele mai dizgrațioase.

 

NUMELE DAT COPIILOR

Se necesită să fim atenți când le dăm nume copiilor pentru că numele le pot influența viața.

Vechii noștri strămoși, „cei mai viteji și mai drepți” după cum îi numea istoricul Herodot, erau atenți atunci când dădeau nume copiilor.

Se știa încă din vremuri străvechi că numele locurilor, popoarelor, țărilor au un anumit tip de influență asupra oamenilor sau locuitorilor. La fel numele pe care omul îl purta.

Părinții care doresc ca ai lor copii să aibă caractere eroice, să fie oameni deosebiți sau sub protecția sfinților le dau copiilor lor nume glorioase din trecutul istoric sau nume de sfinți. Numele din trecutul glorios aveau o rezonanță puternică, spre deosebire de numele firave ale societății actuale. Părinții care vor ca ai lor copii să aibă destine desăvârșite știu să asculte și să primească semne din lumea nevăzută, de acolo de unde copii le pot comunica numele potrivit structurii lor.

Numele atribuite copiilor, unor persoane, locuri, popoare sau unor ţări semnifică un anumit tip de realitate cu anumite caracteristici. Când noi cunoaștem această realitate avem tendința să reacționăm într-un fel asemănator. Un principiu similar întâlnim în cazul celor pe care tindem să-i tratăm la fel (fiul ca şi pe tatăl). În general îi tratăm astfel și pe cei care sunt urmaşi ai aceleiaşi persoane până când se pierde în negura timpurilor.

Chiar dacă fiul se poate diferenția mult de tatăl său, cei mai mulți din mediul lor nu vor face această diferențiere, mai ales dacă numele este același și data de naștere conține aceleași vibrații. Ei îl vor trata pe fiu ca pe tatăl și vor avea aceleași așteptări de la el. Și uite așa fiului i se contruiește o imagine în mintea celor care-l cunosc pe el, dar și pe tatăl său. Cât timp apropiații relaționează la fel cu cei doi, fiul fiind în formare poate prelua anumite caracteristici de caracter ale tatălui. Credința celor care înconjoară tânărul pătrunde în aspectele de caracter în formare ale tânărului și lui i se formează un viitor similar cu a tatălui. Destinul său căpăta valențe asemănătoare cu ale tatălui. I se conturează un viitor similar tatălui, iar destinul îi este oarecum determinat.

Fiul își va urma tatăl în conduită, profesie, comportament. Când tatăl este comerciant, va fi şi fiul, dacă este agricultor, fiul îl urmează în profesie, şi aşa mai departe.

 

Numele diferite predispun la caracteristici diferite. Pot veni cu anumite predispoziții.

În trecut magii, învățătorii, înțelepții se ocupau strașnic de acest aspect. Se efectuau diferite calcule, se intuiau, se gândeau și se visau numele. Oamenii studiau și credeau în aceste taine care le erau transmise din generație în generație.

Schimbarea numelui reorienta viața oamenilor, a locurilor, dar și popoarelor și țărilor.

Numele care conduceau la rele, la probleme şi dezastre erau înlocuite cu altele pozitive. Era chiar indicat acest lucru și oamenii nu stăteau mult pe gânduri. Înfăptuiau întocmai pentru că ei cunoșteau importanța folosirii cuvintelor sub forma numelor.

 

Nu vă spun să credeți, dar vă rog să vă gândiți la următoarele întrebări pe care le voi aborda în articolele viitoare:

  • de ce omul e botezat după nume?
  • de ce se cheamă numele lui Dumnezeu?
  • de ce se invocă și se pomenește numele unei persoane?
  • de ce omul e chemat pe nume?
  • de ce călugării își schimbă numele la intrarea în monahism?
  • de ce femeile își iau numele bărbaților după căsătorie?
  • de ce se cunoaște faptul că, din bătrâni, la boala copiilor era bine să li se schimbe numele?
  • de ce se dădeau nume de sfinți copiilor sau nume de rude, chiar persoane decedate?
  • de ce modul de adresare este important?
  • de ce porecla are o influență asupra celui ce o poartă?
  • de ce numele ascuns te poate ajuta?

Codificarea numelui tău are o forță, la fel ca data ta de naștere. Codificarea numelui te poate susține sau îți poate înfrâna calitățile. În funcţie de nume şi de data naşterii se formează această codificare a destinului care va imprima caracteristici valabile pentru întreaga viaţă.

Această codificare îşi schimbă parţial valorile atunci când o femeie preia numele de familie după soţul ei la căsătorie. Puține sunt cele care preferă să-şi păstreze numele dintâi de familie. Fiecare dintre cele două variante au implicații diferite în viața persoanei.

Forța numelui tău pune stăpânire pe tine sau tu îl stăpânești? Știi cum să te folosești de el sau nu? Cunoști forțele și resursele care stau la baza lui?

Dacă vrei să afli mai multe despre numele tău și influența pe care o are asupra ta, te aștept la o discuție pe această temă.

Dacă vrei să afli povestea neștiută a numelui tău găsești detalii mai jos.

 

Foto: Fabien Barral on Unsplash

Citește și despre alte articole din categoria numerologie aici.

posteaza un comentariu