Top
Cărți care mi-au schimbat viața - OanaPustiu.com

Astăzi, de Ziua Internațională a Iubitorilor de Carte, împărtășesc cu tine, iubitorule de carte, câteva cărți care m-au marcat și mi-au impactat viața în cel mai frumos sens. Cărți, pe care le-aș reciti cu drag de nenumărate ori. Sunt multe cărți care mi-au plăcut, dar puține care mi-au schimbat viziunea asupra vieții. Și acestea sunt unele dintre ele. Bineînțeles că lista va fi actualizată pe măsura ce-mi voi aminti și alte titluri sau vor intra în viața mea cărți noi. Dar pentru început amintesc doar câteva:

  1. Biblia – este istorie trăită, este viziune, este simbolism. O carte ce a rezistat mii de ani și în cuprinsul căreia se regăsesc poveștile sutelor de generații. Faptul că își găsește locul în aproape fiecare casă trebuie să-ți dea de gândit și să-ți stârnească curiozitatea să o citești, dacă încă nu ai făcut-o. Este plină de simbolism, de istorie, de generații, de multiple situații de viață … o carte ce este necesar să o înțelegi dincolo de litera legii. O carte plină de trăiri, care oferă valori, sensuri multiple, simplitate, descrieri de comportamente, anticipări de evenimente. Abundă de înțelepți, eroi, martiri, diverse personaje și evenimente asupra cărora viața și-a pus amprenta.

„Să ne iubim unii pe alții („Să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.” | I Ioan 3:18); căci dragostea este de la Dumnezeu. Și oricine iubește, este născut din Dumnezeu, și cunoaște pe Dumnezeu. Cine nu iubește, n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste.” | I Ioan 4:7-8.

 

  1. Cedrii Sunători ai Rusiei de Vladimir Megre – autor care se află printre cei 100 de lideri spirituali ai lumii moderne și ale cărui cărți s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare. O serie de cărți care mie personal mi-a atins sufletul, așa cum a reușit să atingă sufletele multor culturi diferite de pe glob. Și, pe lângă asta, să unească omenirea într-o viziune clară, un scop nobil, spiritual și să aprindă acea flacără interioară ce propulsează oamenii să manifeste împreună visurile spiritului. Cărți care au reușit să se vândă fără nicio reclamă, doar prin recomandările cititorilor. Mesajele transmise prin intermediul acestor cărți ajung în miezul ființei umane, reușind să treacă peste straturi groase de condiționări.

„Nu există în nicio Galaxie strune care să vibreze mai frumos decât muzica Sufletului uman” spunea Anastasia, protagonista cărților lui Vladimir.

 

  1. Viețile Maeștrilor. Învățăturile Maeștrilor din Extremul Orient de Baird T. Spalding – o altă carte care se vinde singură, neavând nevoie de nicio reclamă. Este transcrierea unei călătorii întreprinse în Orientul Mijlociu de Baird Spalding, în fruntea unei expediții americane. Drumuri ce străbat ținuturi mirifice suspendate între cer și pamant; întâlniri cu Maeștri deținători ai unor puteri ce depășesc cu mult capacitățile omului obișnuit; prezentarea unor principii iluminatoare aparținând unui tezaur de înțelepciune necunoscut încă oamenilor; fapte extraordinare ce pot fi socotite adevărate miracole, sunt doar câteva aspecte ce conturează capitolele cărții. La întrebarea – această carte este o ficțiune sau relatarea unei călătorii reale? – autorul răspunde: „fiecare să-și ia din această carte ce este mai bun pentru el și să creadă ceea ce convine gradului său de evoluție.”

„Vă apasă viaţa din greu? Aveți nevoie de curaj şi tărie pentru a face față problemelor cu care vă confruntați? Sunteți bolnav sau temător? Dacă da, ridicați-vă inima şi rugați-vă celui care arată drumul. Iubirea indestructibilă a lui Dumnezeu vă îmbrățișează. Nu trebuie să vă temeți. Nu a spus El: Înainte să mă cheme, Eu voi raspunde, şi când vor vorbi, Eu îi voi auzi? Apropiați-vă cu curaj de acest tron de grație, dar nu aşa cum gândeați, cu o atitudine de implorare şi umilință, ci cu o rugăciune din credința plină de înţelegere, știind că ajutorul de care aveți nevoie este deja primit. Nu vă îndoiți niciodată; faceți mai mult – cereți. Reclamați dreptul vostru de naștere, de copii ai Dumnezeului viu, cum a facut Iisus. Cunoașteți că în Invizibil, Substanța Universală în care noi toţi trăim, ne mișcăm şi avem ființa noastră, se află orice lucru bun şi perfect pe care-l poate dori omul, așteptând să fie adus, prin credință, în forma vizibilă sau manifestată.”

 

  1. Modelul Divin de Baird T. Spalding – carte publicată spre sfârșitul vieții  autorului, fiind continuarea firească a lucrării lui reprezentative, Viețile Maeștrilor. Baird T. Spalding, al cărui nume a intrat în legendă atât în cercurile căutătorilor de adevăr, cât și în metafizica primei jumătăți a secolului XX și-a prezentat în cel mai simplu mod concluziile propriei călătorii. Mesajul, dar și modul în care i s-a revelat mesajul pe care l-a răspândit omenirii fac dovada vie a adevărului scrierilor sale, a onestității și sinceritații autorului, al cărui grad de spiritualitate i-a purtat pașii spre inimile multor oamenii de pe întregul pământ.

„Pe măsură ce învățăm să renunțăm la orice gând, sentiment, cuvânt sau act negativ, noi conservăm această energie înlăuntrul propriului nostru corp. În clipa când rostim un cuvânt negativ, irosim energia pură și perfectă a lui Dumnezeu; de aceea, cu cât învățăm să ne disciplinăm pentru a gândi, simți, vorbi și acționa pozitiv și constructiv, cu atât mai puternică este energia pe care o generăm pentru a ne împlini cererile și a ne manifesta perfecțiunea. Orice afirmație facută de Iisus se manifestă aici și acum. În cuvintele Sale nu există viitor, totul era acum. În limba originală nu există niciun cuvânt pentru viitor, și nici pentru trecut. Orice cuvânt din acea limbă este o expresie pentru aici și acum. În aceeași manieră, se știe astăzi că orice cuvânt pe care îl rostim într-un sens pozitiv, constructiv, este înregistrat și nu dispare niciodată.”

 

  1. Cartea Albă de Ramtha – oferă o perspectivă unică prin care se poate privi viața. Întrebările la care filozofia, știința și religia nu au putut da un răspuns, capătă un nou înțeles. Sistemul de gândire al lui Ramtha nu este nici religie și nici interpretare filozofică a realității. El spune că nu există nicio altă mântuire a omenirii, decât aceea de a-și înțelege propria divinitate.

“Am învăţat că omul devine ceea ce are în vedere să devină… Aţi devenit fiinţe conduse de o conştiinţă a turmei şi aţi creat o societate a tiparelor de gândire şi credinţe. Vă este frică de război şi de iminenţa unui război. Vă e teamă de conflicte. Vă e teamă de neconsacrare. Vă e frică să priviţi în ochii celui sau celei pe care o iubiţi, dar tânjiţi cu disperare după un strop de afecţiune. Puneţi sub semnul întrebării fiecare lucru bun care vi se întâmplă în viaţă şi vă îndoiţi de faptul că vi se va mai repeta vreodată. Vă umiliţi pentru a obţine succes, faimă şi aur, sau chiar fericire. Aţi acţionat din disperare până ce aţi devenit nişte oameni disperaţi. Aţi gândit că nu sunteţi vrednici până ce aţi devenit nevrednici. V-a fost frică de nereuşită până ce aţi devenit nişte rataţi. V-aţi gândit la boală până ce aţi devenit bolnavi. V-aţi gândit la moarte până ce aţi devenit nişte cadavre. De ce aţi ajuns aşa?”

 

  1. Un Val, Un Ocean de Bert Hellinger – o carte de referință ce oferă o experiență în sine. Un ghid pentru cei ce doresc să aprofundeze cunoașterea la nivelul sufletului. Conține frânturi de înțelepciune strânse ca și cunoaștere pe parcursul vieții. Mesajele cuprinse în carte au apărut în mod spontan fie ca introduceri, fie ca și comentarii, concluzii sau sinteze. Uneori ele au reprezentat răspunsuri la întrebările puse pe parcursul seminariilor, discuțiilor sau interviurilor.

”Familia are o memorie dincolo de amintirile ei. Ceea ce iese la lumină din această memorie este un dar. Dar, nu totul iese la lumină. Ceea ce îi este esențial, esența ei, rămâne ascunsă privirilor noastre, de exemplu originea și scopul ei. Putem folosi ceea ce este dezvăluit, dar nu îl putem deține și nici nu putem merge mai departe decât ceea ce ni se arată.

Ceea ce iese la lumină nu divulgă tot ceea ce este ascuns și protejat. Lucrurile ne sunt dezvăluite în anumite limite. Iar opiniile noastre adesea se interpun, punând în umbră ceea ce a ieșit la suprafață. O opinie, imediat ce s-a format, ne constrânge să rămânem subiectivi și asta stă în calea cunoașterii.”

 

  1. Spațiul Variantelor de Vadim Zeland – face parte din seria Transurfingul Realității, o serie de mare succes, tradusă deja în peste 20 de limbi. O carte ce te ajută să privești viața într-un mod diferit, să înțelegi lumea și pe sine, gândurile și toate interconexiunile create. Sunt prezentate lucruri stranii, după cum bine spune chiar autorul:

„În aceasta carte se discută despre lucruri stranii și neobișnuite. Sunt atât de șocante, încât nu le puteți crede. Nici nu e nevoie să le credeți. Aici sunt prezentate metode cu ajutorul cărora puteți să verificați totul dumneavoastră înșivă și veți vedea cum concepția avută odinioară se năruie. Transurfingul … vă dă puterea să vă croiți soarta așa cum doriți… este un nou mod de a gândi și a acționa pentru a obține ceea ce dorim. Nu să obținem prin strădanii, ci să primim. Nu să ne schimbăm, ci să ne întoarcem către noi înșine… N-ați auzit niciodată și n-ați citit nicăieri ce vreau eu să vă spun. De aceea pregătiți-vă pentru ceva inedit, pe cât de uimitor, pe atât de plăcut!”

 

  1. Diagnosticarea Karmei. Sistemul Autoreglării Câmpurilor de Serghei N. Lazarev – o carte despre sensul existenței noastre, despre iubire și moralitate, despre faptul că iubirea este mai presus de toate și trebuie să o păstrăm în suflet orice s-ar întâmpla. Autorul a scris cărți vândute în peste 15 milioane de exemplare, fapt care l-a condus la o și mai mare responsabilitate față de informația dăruită. Un cercetător al structurii umane interesat de interconexiunea dintre starea interioară a sufletului omului și sănătatea și soarta sa, dintre starea spirituală și morală a umanității și perspectivele sale de existență în lumea contemporană. Cercetările sale se bazează pe o serie de legi succesive, care i-au permis să creeze un întreg sistem filozofic și de viziune asupra lumii.

”Rugăciunea cea mai înaltă e fără de cuvinte. Ea este pur şi simplu păstrarea şi înmulţirea sentimentului iubirii în orice situaţie. ”

 

  1. Conversații cu Dumnezeu de Neale D. Walsch – poate cel mai frumos dialog cu Dumnezeu. O carte despre adevăruri perene și accesibile oricui. Răspunsuri clare și ușor de asimilat la întrebări despre dragostea și credință, viață și moarte, bine și rău, prosperitate, natura adevărului spiritual și a relației cu Dumnezeu. Este debutul unei serii de cărți care au schimbat milioane de vieți încă de la apariție, și care inspiră și azi, cu aceeași putere, oameni din întreaga lume.

Câteva citate frumoase AICI.

 

  1. Putere vs Forță de David R.Hawkins – autorul reunește în acest volum fructele unei munci de cercetare ce s-a întins pe decenii, abordând si subiectul descoperirilor revoluționare din domeniile fizicii avansate a particulelor și a dinamicilor nonlineare. Pentru prima dată în istoria intelectuală a Occidentului, autorul acestei cărți arată că lumina rece a științei nu face decât să confirme ceea ce misticii și sfinții au spus întotdeauna despre Sine, Dumnezeu, și adevarata natură a realității. Această viziune asupra vieții, esenței și divinității prezintă o imagine a relației omului cu universul. Este o perspectivă unică prin faptul că satisface atât sufletul, cât si rațiunea. Cercetările Dr. Hawkins cu privire la natura conştiinţei au condus la publicarea acestei cărți în numeroase ediţii străine şi a figurat în topul primelor zece cărţi cel mai bine vândute în multe ţări, fiind salutată de mulţi lideri mondiali şi laureaţi ai Premiului Nobel, printre care şi Maica Tereza.

”Viața constituie expresia conștiinței în lumea observabilă sau experiementală a formei. Dar totalitatea experienței umane confirmă și următorul fapt: conștiința este deopotrivă manifestată cât și nemanifestată. conștiența conștiinței în cadrul formei este ceva obișnuit, însă conștiența conștiinței pure (aflată dincolo de formă) este ceva excepțional.”

 

Cărți care m-au ajutat să-mi extind conștiința, să mă cuceresc pe mine însămi, să mă împac cu propria mea existență și să mă bucur mai mult de ea. Orice am ajuns să înțeleg și să trăiesc nu face decât să deschidă drumul și altora spre o înțelegere mult mai cuprinzătoare.

Sper să îți fie de folos și, dacă te hotărăști să parcurgi măcar una dintre cărțile enumerate mai sus (sau poate că deja ai parcurs câteva dintre ele), m-aș bucura să-mi scrii câteva rânduri despre impactul pe care l-a adus sufletului tău.

 

Foto: Chris Liu

posteaza un comentariu