Top
Regresia Hipnotica - Calatorie prin timp

Regresie hipnotică sau hipnoză regresivă? Veți întâlni ambele denumiri – dar, în fond, sunt unul și același lucru, cu toate că mai folosit este termenul de hipnoză regresivă. Dar, în același timp, este necesar să amintesc că regresia diferă de hipnoza clasică, proces ce conține elemente distinctive și în care intervenția directă a hipnotizatorului prin tehnici specifice omite anumite legi divine. Dar acesta reprezintă subiectul unui alt articol.

Prin regresie accesăm lumea noastră interioară, o lume care există dincolo de percepția noastră. Este o stare modificată de conștiință care, prin tehnicile folosite, aduce în mintea conștientă informații stocate în mintea subconștientă. Sunt informații cumulate în diverse experințe pe care nu ni le amintim în starea de veghe. Scopul nu este doar de a ne aminti, ci de a curăța, de a ierta, de a rezolva o situație, o emoție, un pattern, o credință limitativă. Amintirea este doar parte din proces, însă nu este scopul final.

De multe ori ni se întâmplă să visăm cu ochii deschiși și să dăm astfel naștere unei stări în care timpul parcă stă în loc. Fie citim o carte în a cărei poveste participăm activ cu toate simțurile, fie ne uităm la un film care ne fascinează sau participăm la o discuție în care suntem cu adevărat prezenți și uităm de mintea noastră care este obișnuită să penduleze constant între trecut și viitor.

O stare în care existăm doar, dincolo de timp și spațiu!

Ei bine, în acel moment accesăm o stare hipnotică involuntară. Dar procesul se poate produce și voluntar, când dorim să realizăm această acțiune prin diverse căi de accesare a unei stări modificate de conștiință sau când suntem ghidați.

 

După cum bine știm, în subconștient se înregistrează totul, de la cel mai nesemnificativ gând, la cea mai lipsită de importanță emoție sau acțiune. Orice atașament și orice dorință își au locașul aici. Tot ce a fost, este și va fi. Putem regresa (merge înapoi pe linia timpului) sau progresa (înainte pe linia timpului). Aceste informații sunt protejate de conștient și nu se pot accesa dacă nu se realizează trecerea barierei conștientului. Bariera se poate trece printr-o relaxare profundă care ajută la scăderea frecvențelor cerebrale, dar nu într-atât încât să apară starea de somn, ci doar a facilita trecerea dincolo de limita ce există între conștient și subconștient, rămânând în același timp conștient de sine.

 

Să vedem acum

CE CONTEAZĂ CU ADEVĂRAT

Din cauza faptului că viața a devenit din ce în ce mai aglomerată, rutina cotidiană depășind cu mult limitele, omul se simte atât de departe de starea de relaxare. După o zi plină, el se întinde să adoarmă, nicidecum să se relaxeze. În schimb, omul relaxat nu-și mai simte corpul, iar sufletul poate să acceseze alte planuri, în care granița timpului și a spațiul nu mai există. În acea clipă conștiința poate atinge într-o clipă orice colț al universului. Simțurile se acutizează, evenimentele trecute sau viitoare apar.

Relaxarea te face să te afunzi în ceva asemănător unui vis. Încetezi să-ți mai simți corpul la fel de prezent, în schimb simțurile devin mult mai active, iar claritatea conștientizării celor percepute este mult superioară celei pe care o trăiești în mod curent.

Când se termină totul, te afli din nou în punctul din care ai plecat, cu un corp odihnit și cu informațiile întipărite în tine. La început chiar nu-ți este clar cum s-a desfășurat exact procesul, te va impacta ceea ce ai perceput, dar mult mai important decât asta este esența, deducțiile și percepțiile pe care le vei avea ulterior.

 

ÎN CE MOD TE AJUTĂ REGRESIA

  • Să descoperi originea unei situații de viață și să o înțelegi/rezolvi prin modificarea percepției asupra ei (să înțelegi de ce s-a întâmplat… ce a cauzat apariția unui eveniment)
  • Să îți reamintești frânturi de poveste prin accesarea unei stări extinse de conștiință ce permite o scurtă călătorie prin timp (călătorie ce are legătură cu diverse momente cheie prin care treci în momentul prezent). Din toate experientele avute de suflet vor fi selectate doar acelea care pot aduce răspunsuri. Sunt astfel aduse în plan conștient informațiile de care subiectul are nevoie. Acesta pătrunde într-o zonă în care există toate experiențele ce au fost trăite vreodată, iar scenele reamintite sunt exact acelea ce au legătură cu viața persoanei și modul în care o influențează în prezent.
  • Să descoperi blocajele care s-au perpetuat din experiențele trecute, cum se manifestă ele în viața prezentă și cum le poți debloca.
  • Să afli lecțiile de viață pe care le ai în comun cu alte suflete cu care te-ai întâlnit în vieți trecute, dar care se manifestă și în viața prezentă (misiunea lor comună și cum poate fi ea îndeplinită)
  • Să remediezi și/sau îndepărtezi orice tip de blocaj indiferent de planul de manifestare (unele pot fi doar conștientizate având un anumit sens în evoluția persoanei) ce are loc prin accesul la acel nivel de conștiință superior și prin transferul de energie ce se desfășoară pe întreg parcursul sesiunii și câteva zile după sesiune.
  • Să conștientizezi, pentru că procesul conștientizării ne creează o protecție de jur împrejur (îmi place ca omul să știe, să conștientizeze, să aibă emoții, trăiri, momente de A-HA. Conștientizările apărute în timpul și după regresie se datorează reamintirii anumitor evenimente, situații din “trecut”, uitate de mintea conștientă, dar care există încă în mintea subconștientă, afectând în prezent structura fizică, psihică sau emoțională…)

 

Subiectele de interes pe care dorim să le abordăm într-o hipnoză provin din situații neplăcute, ce au la origine evenimente diverse. Suntem obișnuiți să acordăm atenție evenimentelor, dar mai important decât evenimentul este interpretarea pe care o dăm acelui eveniment. Pentru că interpretarea generează emoția pe care o trăiești față de eveniment. Nu cotează atât de mult CE s-a întâmplat, ci CUM interpretăm situația.

Orice eveniment este neutru, el capătă un sens pozitiv sau negativ prin interpretarea acordată de noi. Și acest lucru poate fi ușor de demonstrat prin faptul că același eveniment poate fi trăit de două persoane diferite, generând interpretări diferite.

 

MOTIVELE PENTRU CARE ESTE SOLICITATĂ O SESIUNE

În planul subtil un bun motiv ar fi acela de a evita repetarea greșelilor, de a înțelege tiparele subconștiente, a emoțiilor și a amintirilor.

  1. Vindecare – nu doar fizică, ci și emoțională sau psihică. Provocările pe care le întâlnim în viață își au, de multe ori, originea în evenimente din trecut care nu au fost rezolvate (nu au fost înțelese și integrate).
  2. Înțelegere a relațiilor – de cuplu, familiale, de cooperare și parteneriat.
  3. Curiozitate – de a afla alte fațete ale sinelui tău, din dorința de a descoperi talente, valori și daruri pe care le-ai avut în alte vieți.

O persoană solicită o regresie hipnotică când:

  • Suferă de sigurătate și nu înțelege de ce
  • Vrea să ia legătura sau să afle detalii despre o persoană dragă care este decedată
  • Dorește mai multe detalii despre perioada din pântecul mamei
  • Vrea să descopere lecțiile pe care le mai are de învățat
  • Vrea să afle de ce relațiile sale se destramă de fiecare dată
  • … etc.

 

SUBIECTE ABORDATE ÎN REGRESIE

Orice temă poate deveni un subiect de dezbătut. De la vise ce pot fi repetitive sau doar îți impactează viața și până la coșmaruri; de la întrebări legate de subiecte curente, de zi cu zi și până la subiecte care ating o zonă sensibilă în planul sănătății, relațiilor, carierei, banilor, a evoluție personale și spirituale.

Se poate afla cauza pentru care s-a întâmplat o anumită situație de viață, ce s-a petrecut în planul subtil în acel moment și care a fost/este lecția de învățat.

Dintr-o multitudine de subiecte, aleg doar câteva exemple/întrebări pe care le-am întâlnit.

– De ce nu pot depăși fricile/blocajele/traumele? Și care sunt cauzele lor?

– Care sunt cauzele diferitelor afecțiuni/dureri/fobii pe care le am?

– De ce nu pot avea o relație stabilă?

– De ce am fost părăsit/ă?

– De ce nu pot ieși dintr-o relație toxică?

– De ce nu pot avea copii?

– De ce nu mă pot căsători?

– Care este misiunea mea?

– De ce am probleme financiare?

– De ce am parte de singurătate?

– Care este cauza pierderii cuiva drag și cum pot înlătura suferința?

– Care este cauza lipsei încrederii în mine?

– Care este semnificația unui vis repetitiv?

– Ce lecții mai am de învățat din alte vieți?

– De ce am venit în această familie?

– De ce nu mă înțeleg cu părinții?

– Care e cauza surplusului de grăsime, în condițiile în care mănânc puțin?

– De ce nu pot dormi?

– De ce atrag situații repetitive?

– Cum aș putea face sa-mi amintesc anumite fragmente din viața mea prezentă pe care le-am uitat?

…..

 

ÎN CE LOCURI POȚI AJUNGE ÎN TIMPUL REGRESIEI

Dintr-o perspectivă liniară a timpului există vieți trecute, prezente și viitoare. Dar dintr-o perspectivă neliniară toate acestea se petrec în mod concomitent, în același timp. Trecutul, Prezentul și Viitorul se petrec toate în momentul Acum. Toate lucrurile se întâmplă simultan, iar în dimensiunea a 3-a, noi alegem să le experimentăm într-o manieră secvențială, liniară. De aceea le și numim vieți trecute, pentru că avem tendința de a percepe timpul ca fiind liniar, dar și pentru că ele sunt plasate într-un alt context istoric.

Printr-o sesiune de regresie îți reamintești punctele cheie din diferite etape ale creației tale. Vei accesa exact acea perioadă care are legătură cu clarificarea situației actuale de viață, situație care te-a adus către solicitarea unei astfel de sesiuni. Cauza se poate afla pe orice linie temporală. Linia timpului actual – viața curentă – este una dintre multe posibilități simultane.

  • În momentele cheie din alte vieți trecute sau viitoare (o experiență plasată într-un alt timp și spațiu)
  • Într-un moment din viața prezentă, fie că este în pântecul mamei, în copilăria timpurie sau în viața de adult
  • În viața dintre vieți (unde îți sunt impunse condițiile la reîncarnare)
  • În viața fără formă etc.

Sufletul există în afara timpului și a spațiului. El are nevoie de lucruri noi, de experiențe pentru a învăța și a se recrea.

 

 

CE NU ESTE REGRESIA

Regresia Hipnotică lasă în urmă un aer misterios, tocmai din cauza faptului că modalitatea prin care se accesează informațiile pare simplă, iar simplitatea este cel mai greu de crezut.

  • Nu înseamnă neapărat vieți anterioare, viitoare, viața dintre vieți, ci este o metodă care aduce în conștient informații stocate la nivel subconștient, ce pot veni de pe orice linie temporală
  • Nu este o stare lipsită de comunicarea cu terapeutul, ci este o stare intermediară între starea de veghe și cea de somn, stare prin care trecem în fiecare seară înainte de a adormi și care nu durează decât câteva clipe. În cazul regresiei, starea se va prelungi, va fi ca un vis conștient, iar comunicarea va fi una constantă.
  • Nu este o stare atât de profundă încât să nu îți mai amintești de ceea ce se petrece în timpul sesiunii (depinde foarte mult de profunzimea transei în care ai intrat, transă care variază în timpul sedinței. Pot exista anumite secvențe de care nu îți mai amintești imediat ce ieși din transă, dar care revin pe parcursul zilei. Nimeni nu atinge un nivel de transă de aceeași profunzime (în general, distingem trei tipuri de transă: ușoară, medie și profundă). Se poate intra într-o stare de transă profundă încă de la prima inducție, se poate atinge această stare după mai multe sesiuni, sau chiar nu se poate experimenta niciodată. Dar, este necesar să știm că rezultatele nu apar în funcție de profunzimea transei hipnotice.
  • Intrarea în stare de transă hipnotică nu depinde de gradul de inteligență (inteligența și termenii folosiți în domeniul de activitate se pot remarca doar în descrierea informațiilor primite)
  • Nu există posibilitatea să nu te trezești (un număr mare de studii au arătat că în situația în care nu se trezește subiectul, iese din starea hipnotică intrând într-o stare de somn, din care se va trezi în mod normal)
  • Nu este o metodă care te absolvă de responsabilitatea pe care o ai pentru propria viață. Depistarea cauzei care a condus la situația problematică din viața actuală îți deschide calea către conștientizarea și înțelegerea modalității de a o gestiona corespunzător
  • Nu se vor dezvălui secrete pe care subiectul nu vrea să le împărtășească
  • Nu se va face nimic din ceea ce nu își dorește subiectul sau nu ar face în mod obișnuit
  • Nu se va pierde starea de conștiență, iar dacă dorește, subiectul va putea ieși oricând din starea de transă, pentru că este conștient de tot ce se întâmplă în jur. Este în control și poate ieși din această stare de transă în orice moment.

 

CUM POȚI PERCEPE INFORMAȚIILE PRIMITE ÎN REGRESIE

În funcție de nivelul de evoluție al sufletului tău percepția poate fi diferită de la caz la caz, iar uneori informațiile pot părea contradictorii față de informațiile pe care le percep alți subiecți cu privire la aceeași temă.

  • Poți să te simți acolo în acel corp, la acel moment
  • Poți vedea scenele ca pe un film, așa cum te uiți la un televizor, dar știi care este personajul tău
  • Poți vedea imagini, poți simți, auzi sau doar ști (acea clarștiință, știi doar, fără explicații); depinde foarte mult de simțurile pe care le ai mai dezvoltate și care pot percepe mai ușor informația
  • Pot fi implicate toate simțurile sau se poate accesa doar unul singur prin care poți decela informațiile și energiile accesate
  • Poți vedea flash-uri, imagini, așa cum te-ai uita la niște fotografii.

Oamenii manifestă tendinţa de a îmbina cadrul lor de referinţă din timpul transei cu ceea ce au experimentat. Multe aspecte ale lumii subtile sunt imposibil de explicat în limbaj uman, chiar dacă subiecților le este foarte clar despre ce este vorba. Anumite locuri pot fi descrise ca având aceeaşi utilitate, însă imaginile pe care aceștia le văd pot varia.

Există întotdeauna un motiv pentru care nu poți intra în starea de hipnoză, iar acesta, de cele mai multe ori, reprezintă un blocaj, o rezistență. Până la urmă, nimeni nu este lipsit de amintiri.

 

ÎNTÂLNIREA CU TEMERILE

Rezistențele întâlnite pot fi diverse, majoritatea făcându-și apariția dintr-o lipsă de informare completă, parțială sau chiar denaturată. Acestea vor fi amintite și eliminate în interviul preliminar sesiunii de hipnoză (pre-sesiune).

Dintre ele, amintesc doar câteva:

  • Frica de a nu te mai întoarce și de a rămâne prins/ă în planurile superioare
  • Lipsa voinței (liberului arbitru)
  • Frica de a-ți pierde conștiința (de a nu-ți mai aminti nimic)
  • Neîncrederea în propriile viziuni (zona criticii din mintea conştientă)
  • Lipsa încrederii în terapeut/facilitator (lipsa rezonanței/opinia formată dinainte despre el/ea)

 

STINGEM ILUZIA TIMPULUI ȘI APRINDEM LUMINA CONȘTIENTIZĂRII

Chiar dacă povestea conturată în regresie reprezintă un subiect spectaculos, el nu este un scop în sine. Poate fi un subiect captivant dar, sincer, nu folosește la nimic dacă nu intervine conștientizarea și munca interioară ulterioară sesiunii.

Fiecare om este o poveste, iar expunerea ei prin intermediul amintirilor, îl fac pe acesta mai conștient de sine și de planul ales pentru această viață. Conştientul lucrează împreună cu subconştientul pentru a decela informațiile amintirilor noastre adânc sedimentate.

„Posibilitățile sunt limitate numai de propria noastră imaginație”, spunea Dolores Cannon.

Există o gamă vastă de potențiale din care se poate alege. Destine potențiale, care au loc simultan.

Scopul acestei vieți ar trebui să fie acela de a deveni conștienți. Prin experimentare, noi nu facem decât să devenim conștienți de noi. Conștiința este cea care este eternă și rezistă și dincolo de moarte. Tema devenirii conștiente și descoperirea de sine a marcat oamenii din toate timpurile, ei dezvoltând astfel diverse mijloace și tehnici pentru a se desăvârși prin eliberarea din acest plan material.

Problemele oamenilor se află mereu în umbra lor, în partea subconștientă. Întâlnirea și confruntarea cu partea ascunsă din noi aduce claritate și însănătoșire psihică, emoțională și chiar  fizică.

Nu mergem noi în trecut, ci aducem amintirea trecută în prezent. Nu se lucrează cu trecutul, cu amintirile, ci cu prezentul, pentru că ele sunt aduse în lumina conștientului. Ele devin deodată prezente în viața subiectului. Și se întâmplă deoarece timpul nu există decât în dimensiunea noastră, în afara conștienței noastre el nu mai există.

Fizica ne spune că timpul se poate transforma în spațiu. Astfel, succesiunea vieților se poate transforma în simultaneitate. Dacă ne referim la încarnările succesive, succesiunea se transformă în alăturare. Din viețile înlănțuite în timp se formează vieți simultane, paralele spațial.

Sunt două puncte de vedere ale conştienţei omeneşti (vezi aspectul undă-particulă în cazul luminii). Este ca atunci când într-o cameră se află simultan, alăturat, multe aparate diferite care emit diferite frecvențe radio şi noi pentru a le asculta programe simultan, trebuie să creăm o succesiune. Astfel, aparatul de radio, va fi poziționat succesiv, pe diferite frecvențe.

 

REZULTATELE FAC DIFERENȚA

Știm bine că nicio situație nu poate fi rezolvată de la același nivel de cunoaștere și conștientizare de la care a fost creată. De aceea în timpul sesiunii de hipnoză perspectiva asupra situațiilor se schimbă, emoțiile de asemenea, pentru că o emoție este rezultatul percepției avute asupra unei situații. Și odată ce emoțiile se schimbă, calitatea vieții se îmbunătățește. Pentru că exact aceste emoții captive sunt cele care generează gândurile repetitive și care, în prezent, creează așa-zisele blocaje, dezechilibre psihice sau fizice.

 

Indiferent de cum este percepută sesiunea de regresie, schimbările oricum se petrec la nivel subtil. Dar ca rezultatele să apară și în plan fizic este necesar:

  • să îți menții frecvența ridicată
  • să înlături dubiile, temerile, nesiguranța
  • să elimini rezistența la schimbare ca măsură de protecție a Conștientului
  • să-ți păstrezi mintea deschisă, având încredere în propria experiență (fără a lăsa dogma și credințele altora să-ți submineze percepția asupra realității)
  • să elimini în perioada imediat următoare sesiunii alte tratamente energetice.

 

Rezultatele din diferite segmente ale vieții, pot apărea când înțelegi că schimbarea modului de a percepe trăirile negative din subconștient conduce la vindecare (trecutul nu dispare, el este depozitat în subconștient). Elementele din subconștient ne formează destinul, iar modificarea lor poate ajuta omul să își schimbe destinul.

O nouă percepție influențează situația din trecut modificând programul – codul din memorie. Trecutul schimbă viitorul. Viitorul se schimbă în funcție de schimbarea interioară. Despre asta am scris aici.

Nu este necesar să schimbi evenimentele exterioare, ci este de ajuns să-ți schimbi propriul mod de a vedea lucrurile. O transformare a propriei conștiințe este mai mult decât orice tehnică aplicată.

 

Dacă ai intrebări sau nelămuriri lasă-mi un comentariu. Dacă ești pregătit/ă să faci o călătorie prin lumea amintirilor programează-ți o sesiune de hipnoză regresivă.

 

Foto: Fabian Fauth

posteaza un comentariu