Top
CORPUL, MEDICUL TĂU PERSONAL

Boala în sine, nu este altceva decât îndepărtarea omului de mecanismul natural, care are menirea de a combate bolile.

La fel cum fiecare societate are regulile și legile ei, universul este învăluit de legi și principii de care trebuie să ținem cont pentru a fi sănătoși. Sănătatea este un drept cu care ne naștem, excepție fiind cazurile care au ales altceva înainte de a veni la întrupare.

Ne-am născut cu resurse interioare infinite, la care putem apela oricând, dar pentru a face acest lucru trebuie să devenim conștienți de ele și de sursa creatoare care izvorăște din noi.

O dată ce aceste legi sunt încălcate, apare dizarmonia cu tot alaiul după ea, conflictul cu interiorul și exteriorul nostru, frica, vinovăția, neîncrederea, îndoiala, grija, resentimentele și toate celelalte stări de conștiință inferioare.

 

CAUZELE CARE STAU LA APARIȚIA BOLILOR

  • Sentimentele negative
  • Alimentele artificiale
  • Îndepărtarea de Natură și Divinitate
  • Lipsa scopului în viață
  • Neînțelegerea propriei meniri
  • Credințe și convingeri

Inversul acestora pot contura sănătatea dorită. Prin ridicarea frecvențelor tale – bucurie, stare de bine, râs, amintirea unor evenimente plăcute din trecut a căror stare și senzații plăcute te pot învălui – vei reuși să menții un oarecare echilibru care te va ajuta să lucrezi asupra cauzelor.

Vindecarea completă nu are cum să aibă loc dacă mai întâi nu se înțelege cauza, dacă nu se depistează acea sămânță care a determinat îmbolnăvirea.

Poate te întrebi ce legătură are boala cu sentimentul și gândul. Te gândești că manifestarea în trup are legătură doar cu trupul. Dar noi suntem un TOT, și funcționăm ca atare.

 

LEGĂTURA TRUP, MINTE, SUFLET

Până și Wikipedia alocă un spațiu destinat legăturii spirituale asupra bolii.

Suntem trup – minte – suflet. Există o conexiune strânsă între ele. Când una din ele are de suferit, celelalte suferă de asemenea. Sănătatea este legată de funcționarea optimă a acestor 3 părți fundamentale din care omul este compus.

De aceea nici una nu trebuie să fie în conflict cu alta. Prin urmare, credințele și emoțiile ne conduc acțiunile pe care le punem în practică cu ajutorul trupului.

MINTEA – trebuie să înțeleagă, deoarece ceea ce mintea nu înțelege nu poate să obțină. Mintea trebuie să fie odihnită, liniștită, nu suprasolicitată, epuizată, insuficient folosită. Când ea înțelege cauza ce se ascunde într-o afecțiune sau boală, poate să obțină și sănătatea.

INIMA – se poate simți rănită, dezamăgită, iar emoțiile ce nu sunt gestionate corespunzător pot conduce la confuzie, conflicte și haos pe toate planurile.

TRUPUL – este templul nostru și trebuie să avem grijă ca el să fie detoxifiat, îngrijit, bine hrănit.

Când înțelegi mesajul pe care afecțiunea sau boala îl aduce, aceasta dispare fără a recidiva sau a afecta corpul mai târziu sub o altă formă.

Există întotdeauna o legătură între emoție, gând și trup, ce definește manifestarea în plan fizic. Emoția este cea care mișcă totul în univers. O singură emoție este capabilă de a da naștere poate la mii și mii de gânduri. Astfel ceea ce trăiești este evidențiat foarte bine în cartea trupului tău.

Boala sau orice afecțiune este conectată la o emoție care generează multitudinea de gânduri care circulă constant prin trupul nostru ca forme de energie și care ne afectează într-o mică sau mare măsură.

În momentul în care deții cunoașterea manualului de funcționare a ta ca întreg, îți este ușor să decodifici cauze diferitelor afecțiuni de care suferi. Afecțiunea pe care o ai te conduce obligatoriu la o emoție pe care nu ai știut să o gestionezi la un moment dat, care la rândul ei creează gânduri care te inundă constant și nu îți dau liniște, rulând în fundal ca un disc stricat.

Chiar dacă mulți trăim emoții asemănătoare, nu toți reacționăm la fel, unii vom fi mai mult sau mai puțin afectați în funcție de propria lor interpretare. Depinde de modul în care te simți afectat, conștient sau nu. Ceea ce apare în conștient ca și informație nouă posibil să nu fie luată în seamă, fiind considerată ireală. Cu cât ne apărăm mai mult, și ne găsim scuze, cu atât ne protejăm mai mult pentru a nu ne simți responsabili de ceea ce ni se întâmplă. Nu este vorba despre vină, ci despre asumarea responsabilității.

Emoția este la fel ca electricitatea, care se simte dar nu se vede, nu este ceva tangibil. Dar are mare repercursiuni asupra trupului uman. Gândul și emoția nu se văd, dar ele pot crea o reacție fizică.

Pentru echilibrul și armonia tuturor structurilor noastre, acești 3 centri de forță – trup, minte, suflet – trebuie să se găsească aliniați și centrați. Dacă mintea ta crede ceva, inima simte altceva și trupul face cu totul altceva decât ce crede și ce simte, imaginează-ți ce combinație fatală reiese. Când dizarmonia începe să își facă loc, boala deja începe să își arate fața de la formele ei incipiente până la cele mai grave.

Iar dacă nu previi, atunci vei fi nevoit să iei măsuri când simptomele au apărut deja în corpul fizic. Cei senzitivi pot percepe încă dinainte dizarmonia apărută în corpul lor energetic. Acest dezechilibru își va face loc și în corpul fizic, dacă nu se iau măsuri.

Boala sau afecțiunea aduce cu ea informații despre viețile oamenilor. Omul poate deveni conștient de ea sau nu, o poate recunoaște sau nu.

 

ACCESAREA INFORMAȚIILOR

Boala este acel dialog nescris pe care îl avem cu Divinitatea. Cele mai simple afecțiuni pot fi interpretate ca un avertisment. Bolile cu o gravitate ridicată au un mesaj mult mai greu de descifrat, și într-adevăr pot fi un mecanism de prevenire sau chiar de salvare de la alte suferințe.

Pentru a participa activ la acest dialog trebuie să treci mai întâi prin etapa autoanalizei, a monologului interior.

  • te oprești din tot ceea ce faci (psihic, emoțional și fizic)
  • te întrebi ce se întâmplă în viața ta, ce nu accepți, ce nemulțumiri ai, ce ai vrea să faci și nu reușești, care este legătura ta cu tine și cu oamenii din jurul tău
  • ești sincer cu tine

Atunci când în vindecarea ta intervine o a treia persoană este ca și cum ar intervine și în discuția ta personală pe care o ai cu Dumnezeu.

Tot ce intervine din exterior poate avea efecte pe termen scurt, iar dacă bolile dispar și omul nu se schimbă, ele se pot întoarce sau își pot găsi locul în altă zonă a corpului.

A treia persoană poate eventual să îți confirme propriile trăiri și descoperiri, dar nu să facă ea treaba în locul tău.

 

CE ESTE NEVOIE SĂ SCHIMBI

  • Modul de viață
  • Concepțiile
  • Comportamentul față de mediul înconjurător
  • Comportamentul față de tine însuți
  • Obiceiurile

 

Dacă faci aceleași lucruri și te aștepți la schimbări în viața ta, din păcate nu le vei obține. Pentru orice rezultat nou, ai nevoie să faci altceva, să gândești diferit, să ai alte sentimente, să faci altfel lucrurile.

Dacă dorești să aprofundăm subiectul într-un mod persoanlizat și să descoperim cauzele într-o consiliere, găsești detaliile mai jos.

posteaza un comentariu