Top

Tunisia

Care este povestea Tunisiei?

Tunisia este țara cea mai nordică a Africii, situată între deșertul Sahara și Marea Mediteranăși. Este un centru important al culturii islamice.

Când spui mare, palmieri, nisip, cerul african mirific și multă culoare, gândul te duce către Tunisia.

Medina pare a fi o lume în interiorul altei lumi. În arabă, medina înseamnă oraș și, într-adevăr, este un oraș în care agitația și misterul locuiesc împreună. Este una dintre cele mai aglomerate locații din țară, unde mulții se roagă în cele mai cunoscute moschee (Moscheea Al-Zaytuna, cunoscută și sub numele de Moscheea Zitouna, este o moschee importantă din centrul Medinei, una dintre cele mai mari și vechi moschei din Tunisia), unii fac cumpărături, iar alții doar vizitează.

Când porțile medinei se deschis parcă pătrund în altă lume, un alt univers se așterne în fața mea. Stăduțele înguste unde casele de o arhitectura de basm te cheamă să le admiri, mii de magazine cu specific diferit sunt adunate pe diferite străzi – de la bijuterii, cadouri, parfumuri, condimente până la piele, lemn și țesături – iar aromele și parfumurile orientale îți taie respirația.

În timpul zilei Medina îți încântă privirea, un loc un viața se desfășoară atât de diferit, iar gândul mă conduce spre un trecut misterios și captivant.

Locuri pe care le-am vizitat

Orașul vechi
Moscheea Al-Zaytuna
Chateau de Medina

“Miros de deșert”

tunisia

“Poarta magiei”

tunisia

“Culoare și basm”

0

posteaza un comentariu