Top

Spania

Frumoasa și adorabila Spanie

Când spun Spania, gândul mă poartă spre orașele ei frumoase, plajele cu nisip fin, renumita băutură sangria, paella, flamenco, soare și mare.

Spania nu încetează să mă uimească de fiecare dată când o vizitez. Și nu doar prin frumusețea sa, ci și prin istoria și cultura specifice ei. Fie că vorbim despre orașele mari cum ar fi Madrid, Barcelona, Valencia sau doar cele de coastă, Benicasim, Peniscola, Alicante, această frumoasă țară își întâmpină întotdeauna oaspeții cu o naturalețe de nedescris.

Este o țară cu care am rezonat dintotdeauna, m-a atras încă de la prima vizită, în urmă cu 6 ani. Poate să fie din cauza faptului că este o țară latină, plină de viață și căldură sau dintr-o cauză mult mai subtilă care merită o atenție deosebită? Dar despre acest subiect, într-un articol diferit.

 

Dar până atunci să facem o vizită prin frumoasa Spanie.

Locuri pe care le-am vizitat

Barcelona
Madrid
Valencia
Alicante
Castelul din Peniscola
Benicasim
Castellon de la Plana
Oceanografic Valencia
Spania

“Contemplație”

Spania

“Adrenalină și suspans”

Frânturi din poveste

Coasta Florii de Portocal – cuprinde o parte din coasta de est a Spaniei, cu orașele de coastă de o frumusețe încărcată de istorie.

Paella – o mâncare care are ca bază orezul, iar pe lângă acesta se pot regăsi fruncte de mare, pui, porc, iepure, melci sau diverse legume. Iniţial a fost mâncarea celor săraci, iar în prezent este o delicatese care se regasește și în cele mai scumpe restaurante. Dar asta nu înseamnă că sunt și cele mai bune.

După primele două experiențe nereușite în locații de top din zone diferite (Valencia și Benicasim) am ajuns să mănânc cea mai bună paella (până în prezent) făcută în casă de un specialist. Se mai întâmplă, important este că am reușit să simt aromele și gustul autentic al unei paella într-adevăr gustoase.

Bioparc Valencia – un zoo parcă desprins dintr-o poveste, care într-adevăr m-a impresionat. Privirea mi-a fost furată de atâta frumusețe regăsită într-un parc împodobit de natură, verdeață și incredibil de multă culoare.

Spania

Recomandări

1
Barcelona Orașul plin de farmec care nu doarme niciodată
2
Paella Mâncarea specifică pe bază de orez
3
Palma de Mallorca Frumosul oraș întemeiat de fenicieni
4
Bioparc Valencia Parcul zoologic situat pe coasta mediterana

Legenda

Va fi scrisă în curând

Îți povestesc mai multe despre orașele vizitate prin frumoasa Spanie în articolele pe care le regăsești aici.

0

posteaza un comentariu