Top

Cipru

Destinația preferată a zeilor

Marea Mediterana îmi oferă o altă insulă de vizitat, Cipru. Un teritoriu independent și frumos care a fost râvnit de-a lungul vremii de multe imperii în căutarea puterii. Și cum să nu te atragă, când este încărcat de magia plajelor frumoase, a munților împăduriți și a văilor verzi cu aromă de istorie și legende.

Insula este împodobită de atracții vechi și de ruinele unor imperii și civilizații trecute. Am găsit de la atracții istorice la cele culturale, de la cele turistice cu plaje senzaționale la cele cu peisaje care parcă se scaldă într-o bogată floră și faună.

Gustul și mirosul mâncărurilor autentice, a unei bucătării gustoase și savuroase, te face să te simți răsfățat pe plaiurile mirifice ale minunatei insule.

Pentru a vizita frumoasa insulă am închiriat o mașină și m-am bucurat de atracțiile oferite.

Locuri pe care le-am vizitat

Latchi
Paphos
Stâncile Afroditei
Limassol
Kouklia
Larnaca
Troodos
Sanctuarul Afroditei
Paphos

“Frumusețe în port”

Paphos

“Pas cu pas spre necunoscut”

Momente de povestit

Laguna Albastră (The Blue Lagoon) – în apropiere de Latsi se află această lagună de o frumusețe remarcabilă care oferă un peisaj parcă desprins din rai. Apă transparentă de culoare turcoaz, varietăți de pești, snorkeling, peisaje de vis – sunt doar câteva frumuseți locale pe care le-am savurat din plin.

Meze – de pește sau de carne. Fiecare asezonate cu multe feluri de salate, brânzeturi, măsline, mirodenii. Preparate prajite, umplute sau fierte în cantități mici – câte puțin din toate. Se servesc întâi gustările, apoi preparatele din pește sau carne. Un deliciu culinar și tradițional care m-a surprins când am realizat că masa era plină de preparate, aduse câte 2-3 deodată, până la un număr de 15-20.

Transport – în Cipru, la fel ca în Marea Britanie, se conduce pe partea stângă a drumului, ceea ce mi-a cauzat un mic disconfort la început. Dar imediat ce m-am adaptat, m-am simțit ca acasă, și m-am lăsat condusă de ritmurile muzicii cipriote de-a lungul coastei insulei.

Limassol

Recomandări

1
Latsi Marea privită de pe culmile înalte îți încântă privirea
2
Troodos Autenticitate prin munți, serpentine și păduri
3
Meze Mâncare tradițională formată din 15-20 de preparate
4
Stâncile Afroditei Câteva clipe de contemplație
5
Limassol Port, plimbare, mâncare delicioasă, plajă

Legenda Insulei

Potrivit legendei, Cipru ar fi locul de naștere al Afroditei, zeița frumuseții și a iubirii, unde strămoșii i se închinau pe această insulă.

Stâncile Afroditei se află pe țărmul sudic al insulei, pe locul unde – potrivit mitologiei grecești – a căzut în apa mării înspumate organul genital al zeului Uranus, amputat de fiul său, Cronos. Aici s-ar fi născut, din valurile mării învolburate, zeița dragostei Afrodita sau Venus. (Wikipedia)

A treia oară când am ajuns în Cipru a fost exact în urma unui vis în care mi-a apărut spuma mării, în urma căruia mi-am și ales destinația aceasta. Am avut câteva zile în care m-am gândit la următoarea călătorie, mai ales că era o călătorie conștientă organizată de mine în care urma să îmbin partea spirituală cu cea turstică.

Prin urmare imediat ce m-am trezit au început căutările și am dat peste frumoasa insulă pe care o mai vizitasem înainte și care ar fi insula Afroditei, acolo unde s-ar fi plămădit ea din spuma mării.

Vizitează poveștile locurilor vizitate în Cipru aici.

0

posteaza un comentariu