Top

Am lansat și apelul la fericire… minunata lansare de carte a rămas doar o frumoasă amintire.

Fericirea este o alegere. Și este la îndemâna fiecăruia să o poată accesa. Dar este nevoie să învățăm să trăim cu adevărat viața, să gustăm din ea, să o simțim.

Am uitat să fim plini de simțire și simplitate. Să fim Oameni. Omenia înseamnă căldură.
Cred că pentru fericire trebuie să fim pregătiți. Într-un fel, ea trebuie meritată.

Fericirea nu se impune, este un dar. Este starea naturală de a fi. Și asta am dorit să ofer în dar la lansarea de carte de la Librăria Humanitas, pe care o poți vedea AICI, o întâlnire în care să împărtășim stări, momente, mai mult decât informații. Pentru că suntem la câteva secunde distanță de orice fel de informație. Acestea ne sunt mult mai la îndemână decât stările, pentru că stările se creează, în schimb informațiile se obțin ușor. Iar rațiunea dacă nu este în sprijinul simțirii rămâne goală și fără consistență. Ea nu ar trebui să ajungă să bată bunul simț, să bată simțirea și trăirea noastră.

Dar starea nu se obține așa ușor, pentru ea este nevoie sa ne dezgolim sufletele, să ne punem gândurile în ordine… să lucrăm cu sine. Și despre asta am scris. Despre faptul că nu mi-am alocat ore, zile de lucru, nu mi-am luat un timp special pentru asta ci am lucrat pe parcursul zilei întregi, m-am autoanalizat, am simțit, am ascultat, am observat, am fost prezentă, am fost într-o competiție cu mine, cea de ieri… asta a funcționat la mine și despre asta am vrut să scriu. Și bine am făcut. Este o carte care sper să ofere impulsul de a cerceta și a descoperi adevărul.

Una dintre formele fericirii este să te bucuri de prezența lui Dumnezeu împreună cu celălalt. Pentru că și în celălalt există El și este bine să pornim de la premisa asta. Cine crede în Dumnezeu nu crede în întâmplare. Oamenii au nevoie de oameni, nu de sisteme. Niciun om nu este lipsit de pecetea lui Dumnezeu. Chiar și cei răi, pentru că noi suntem egali, ca valoare. Valoroasă este, de fapt, propria existență. Tu ești valoros prin simplu fapt că exiști. Ceea ce este rău nu ești tu ca om, ci comportamentul tău.

A FI, A A FACE, A AVEA

Ne este frică să fim fericiți or credem că fericirea are legătură cu ceea ce primim, nu cu ceea ce dăruim. Și așteptam să fim fericiți o viață întreagă până ce viața trece… vrem familia perfecta, soțul sau soția perfectă, copii ascultători și performanți, o carieră strălucită, o sănătate de fier, când, de fapt, noi vrem să fim văzuți, apreciați, fericiți. Am uitat cum să fim, să fim dulci, duioși, blânzi… am devenit reci, scorțoși, morocănoși.

Credem că trebuie să avem ca să fim fericiți… case, mașini, familia perfecta, copii… apoi credem că făcând ceea ce ne place putem fi fericiți sau având o viață bună ne vom găsi fericirea și împlinirea. Când vrem o viață bună și cu sens este de ajuns să ne cunoaștem punctele tari și valorile și să ne conturăm viața bazându-ne pe acestea. Dar putem trece dincolo de toate acestea când ajungem să fim, pentru că atunci ne dăm întâlnire cu adevărata fericirea. Ea este deja acolo. Fericirea nu există în viitor. Ea este prezentă AICI ȘI ACUM.

POVESTIOARA DESPRE FERICIRE

Cu mulți ani în urmă, se spune că trăia în India un înţelept care păzea într-un frumos cufăr un mare secret care l-a făcut să fie învingător în toate aspectele vieţii sale. Pentru asta se considera cel mai fericit om din lume. Mulţi regi i-au oferit putere şi bani şi au încercat să-i fure cufărul, dar totul a fost în zadar. Şi cu cât încercau mai mult, cu atât erau mai nefericiţi, pentru că invidia nu le dădea pace. Au trecut anii şi înţeleptul era în fiecare zi mai fericit.

Într-o zi a venit la el un copil şi i-a spus:

– Vreau să mă înveţi şi pe mine ce trebuie să fac pentru a fi fericit?

Înţeleptul, văzând simplitatea şi puritatea copilului, i-a zis:

– Pe tine te voi învăţa secretul pentru a fi fericit. Vino cu mine şi fii foarte atent.

În realitate sunt două cufere în care păstrez secretul pentru a fi fericit şi acestea sunt: mintea mea şi inima mea şi marele secret nu este altceva decât o serie de paşi pe care trebuie să-i faci de-a lungul vieţii.

Primul pas este să ştii că Dumnezeu există în toate lucrurile din viaţă şi, pentru aceasta, e necesar să fii recunoscător pentru toate lucrurile pe care le ai şi pentru toate lucrurile pe care le atragi în viața ta.

Al doilea pas este să te iubeşti pe tine însuţi şi în fiecare zi, când te trezeşti şi înainte să adormi, e necesar să spui: „Sunt important, am valoare, sunt în stare, sunt inteligent, sunt iubitor, manifest calitățile mele divine, depășesc cu bine oportunitățile care vin în viața mea.”

Acest pas se cheamă autostimă ridicată.

Al treilea pas este să pui în practică tot ceea ce spui că eşti şi,

dacă tu gândeşti că eşti inteligent, acţionează inteligent;

dacă tu gândeşti că eşti în stare, fă ceea ce îţi propui;

dacă tu gândeşti că eşti iubitor, exprimă-ţi iubirea;

dacă gândeşti că ești creatorul vieții tale, atunci propune-ţi scopuri în viaţă şi acționează pentru ele spre împlinirea lor, până când le vei obţine.

Acest pas se cheamă motivare.

Al patrulea pas este să nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este. Ei vor obţine partea lor, tu o vei dobândi pe a ta.

Al cincilea pas este să nu păstrezi în inima ta ranchiună împotriva nimănui. Acest sentiment nu te va lăsa să fii fericit. Trebuie să-l laşi pe Dumnezeu să facă dreptate şi tu… iartă, uită și extrage înțelepciunea din experiență!

Ştiu că e greu, dar nu imposibil.

Al şaselea pas este să nu iei lucrurile care nu-ţi aparţin, aminteşte-ţi că, potrivit legilor nescrise ale naturii, mâine vei pierde ceva de mai mare valoare.

Al şaptelea pas este că nu trebuie să faci pe nimeni să sufere. Toate fiinţele pământului au dreptul să fie respectate şi iubite.

Şi ultimul pas este să te trezeşti întotdeauna cu un surâs pe buze şi să observi împrejurul tău, căutând să descoperi în fiecare lucru partea lui bună şi frumoasă. Ajută-i dacă poți pe cei care au nevoie, fără să te gândeşti că vei primi ceva în schimb. Și când priveşti pe cineva, descoperă-i calităţile sale.

Acești pași se regăsesc și printre rândurile cărții “Alege Fericirea”.

DESPRE CARTEA ALEGE FERICIREA

“Alege Fericirea” reprezintă o serie de practici spirituale pe care fiecare le poate aplica în viața lui zilnică.

Omul a căutat întotdeauna rețete miraculoase pentru a îndepărta bolile, necazurile, suferințele. Este capabil să copieze orice schemă de tratament care a condus la însănătoșirea cuiva, în speranța aceluiași rezultat și în cazul lui. Doar că lucrurile nu stau întotdeauna astfel. El are nevoie să înțeleagă de ce are probleme și cum le poate depăși, să înțeleagă modalitatea în care sentimentele lui distructive îi afectează viața.

Tehnica schimbării de sine este singura care dă rezultate pe termen lung, dar pentru asta este necesară conștientizarea și înțelegerea. Și aici intervin practicile spirituale zilnice. Scopul lor fiind schimbarea caracterului, modificarea concepției despre viață, despre Dumnezeu, sine, oameni, viață, în general.

Și pentru asta este necesară ieșirea din puterea rutinei cotidiene…

 

Cartea se poate comanda de AICI.

Lansare de carte - OanaPustiu.com

“O clipă de fericire”

Lansare de carte - OanaPustiu.com

“Alături de cititori”

Lansare de carte - OanaPustiu.com

“Alege fericirea”

posteaza un comentariu